Project omschrijving

Rode bieten burger

Bereidingstijd: 35 min

Ingrediënten (5 stuks):

Burger:

  • 250g rode biet
  • 125g kikkererwten (blik)
  • 100g havermout
  • 50g geitenkaas (smeerbaar)
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes look
  • Peper en zout
  • Rozemarijn

Broodje:

  • 5 bruine broodjes naar keuze
  • Krop sla
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 zoete paprika’s

Saus:

  • 200g griekse yoghurt
  • 1 teentje look
  • 1 koffielepel olie
  • 1 koffielepel tijm
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  • Maal de havermout fijn met een keukenmachine of blender, of gebruik havermeel.
  • Snij de rode biet, rode ui en look fijn. Doe dit in de keukenmachine.
  • Mix dit geheel en voeg de kruiden, kikkererwten en geitenkaas erbij. Mix verder tot een smeuïge massa.
  • Om een droger deeg te creëren kan je extra havermeel toevoegen indien je dat wenst.
  • Maak van het deeg 5 hamburgers.
  • Leg ze 15min in de diepvries of 30 minuten in de koelkast, op deze manier vallen ze minder snel uit elkaar bij het bakken.
  • Ondertussen kan je de groenten wassen en fijn snijden voor de rauwkostsalade die je er extra kan bij serveren en de salade die je mee tussen je broodje doet.
  • Maak daarna de saus, hiervoor meng je de Griekse yoghurt met de kruiden.
  • Bak de burgers ongeveer 5 minuten per kant.
  • Beleg je broodje met de burger, saus en sla en serveer met een extra salade.

TIP: Eet je graag gebakken ui tussen je broodje in plaats van rauw? Bak dan de ui ringen in plaats van dit rauw bij de salade te doen.

Smakelijk – Liefs Sara

Print Friendly, PDF & Email