Project omschrijving

Aardbeien mascarpone mousse

Ingrediënten (4 personen):

  • 150g mascarpone
  • 300g magere platte kaas
  • 2 el zoetstof
  • Vanille aroma
  • Witte chocolade druppels of schilfers
  • 1 el vanille pudding poeder
  • 250 g diepvriesaardbeien (of verse in het seizoen)

Bereidingswijze:

  • Verwarm de aardbeien op het vuur, door de warmte komt het vocht los.
  • Als de aardbeien warm zijn ga je ze indikken net zoals je pudding maakt. Dus eerst klop je de vanille pudding poeder los in een kleine hoeveelheid water en dit voeg je toe als de aardbeiensaus kookt.
  • Indien deze toch wat zurig zou zijn, voeg je hier zoetstof toe naar smaak.
  • Roer ondertussen de mascarpone los en voeg de platte kaas toe.
  • Meng de zoetstof met de mascarponemengeling.
  • Voeg hier nog enkele druppels vanille aroma aan toe.
  • Neem dessertglaasjes en vul deze op de bodem met de aardbeiensaus en leg daarop een lepel mascarponemousse.
  • Werk bovenaf ook af een koffielepel aardbeiensaus en enkele druppels witte chocolade.
  • Laat opstijven in de koelkast en geniet enkele uurtjes nadien van jou heerlijk dessert!

Smakelijk - Liefs Sara

Print Friendly, PDF & Email