Project omschrijving



Aardbeien platte kaas taart
Ingrediënten (10 porties van +/-100ml):
- 20 petit beurre koekjes
- 500g magere platte kaas
- 0,5 citroen
- Zoetstof (in verhouding met 200g suiker)
- 450g aardbeien (vers of diepvries)
- 6 blaadjes gelatine
- 80ml room (30%)
Bereidingswijze:
- Neem afhankelijk van het seizoen verse of diepvriesaardbeien, warm deze op in een pannetje op het vuur met een scheutje water.
- Leg ondertussen de gelatine blaadjes in water om te weken.
- Als de aardbeien warm en gaar zijn, mix je ze tot een saus.
- Voeg de gelatineblaadjes toe aan de aardbeiensaus tot deze gesmolten zijn.
- Klop ondertussen de room op tot een luchtige massa.
- Meng daarna de platte kaas met het sap van een halve citroen. Voeg ook de zoetstof traag toe.
- Meng dan de platte kaas mengeling met de room.
- Voeg als laatste de aardbeien saus toe en meng goed.
- Giet de taartvulling in kleine potjes of een ronde springvorm.
- Breek de koekjes in stukjes en steek deze half in de taart. (gebruik 2 koekjes per potje).
- In het aardbeienseizoen kan je ook nog afwerken met verse aardbeien.
Enkele tips:
- Kies zelf of je kleine potjes gebruikt, of een grote ronde spring vorm. Indien je een springvorm gebruikt, raadt ik aan om 8 tot 10 blaadjes gelatine te gebruiken voor een stevige taart.
- Bij zoetstof kijk je best op de verpakking hoe de verhouding is met suiker.
- Voor Tagatesse en candarel sugarly is dit een 1 op 2 verhouding, dus dan heb je 100g nodig.
- Voor Zusto is dit een 1 op 1 verhouding (enkel online verkrijgbaar) en gebruik je 200g.
- Voor een zoetstof obv sucralose (licht poeder) heb je meestal een 1 op 10 verhouding, en gebruik je 20g.
Smakelijk!