Project omschrijving

Aardbeien platte kaas taart

Ingrediënten (10 porties van +/-100ml):

  • 20 petit beurre koekjes
  • 500g magere platte kaas
  • 0,5 citroen
  • Zoetstof (in verhouding met 200g suiker)
  • 450g aardbeien (vers of diepvries)
  • 6 blaadjes gelatine
  • 80ml room (30%)

Bereidingswijze:

  • Neem afhankelijk van het seizoen verse of diepvriesaardbeien, warm deze op in een pannetje op het vuur met een scheutje water.
  • Leg ondertussen de gelatine blaadjes in water om te weken.
  • Als de aardbeien warm en gaar zijn, mix je ze tot een saus.
  • Voeg de gelatineblaadjes toe aan de aardbeiensaus tot deze gesmolten zijn.
  • Klop ondertussen de room op tot een luchtige massa.
  • Meng daarna de platte kaas met het sap van een halve citroen. Voeg ook de zoetstof traag toe.
  • Meng dan de platte kaas mengeling met de room.
  • Voeg als laatste de aardbeien saus toe en meng goed.
  • Giet de taartvulling in kleine potjes of een ronde springvorm.
  • Breek de koekjes in stukjes en steek deze half in de taart. (gebruik 2 koekjes per potje).
  • In het aardbeienseizoen kan je ook nog afwerken met verse aardbeien.

Enkele tips:

  • Kies zelf of je kleine potjes gebruikt, of een grote ronde spring vorm. Indien je een springvorm gebruikt, raadt ik aan om 8 tot 10 blaadjes gelatine te gebruiken voor een stevige taart.
  • Bij zoetstof kijk je best op de verpakking hoe de verhouding is met suiker.
    • Voor Tagatesse en candarel sugarly is dit een 1 op 2 verhouding, dus dan heb je 100g nodig.
    • Voor Zusto is dit een 1 op 1 verhouding (enkel online verkrijgbaar) en gebruik je 200g.
    • Voor een zoetstof obv sucralose (licht poeder) heb je meestal een 1 op 10 verhouding, en gebruik je 20g.

Smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email