Project omschrijving



Broodje wortelmartino
Ingrediënten (4 personen):
- 200g wortelen
- 1 ui
- 35g tomatenpuree
- 1 el light mayonaise
- Worcestersaus
- Tabasco
- Kleine augurkjes
- 3 lente-uitjes
- Bakje tuinkers
- 4 bruine broodjes
- Cayennepeper
- Peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze:
- Schil de wortelen en rasp ze. Pel daarna de uit en snipper hem fijn. Stoof dan de ui met een scheutje olijfolie op en doe de geraspte wortel erbij.
- Laat deze wortel garen op een laag vuur met een scheutje water. Als het water verdampt is kruid je de wortelen af met zout, peper en cayennepeper.
- Mix daarna de wortelen met een staafmixer en voeg dan het blikje tomatenpuree toe.
- Laat ondertussen de wortelspread afkoelen in de koelkast.
- Als de spread enkele uren is afgekoeld kan je deze verder op smaak brengen met worcestersaus en tabasco. Je maakt het zo pittig als je zelf wilt.
- Snij de augurkjes in plakjes en de lente ui in fijne ringetjes.
- Beleg je broodje (dit mag eens een dikke laag zijn) met de wortelspread en werk af met augurken, lente ui en tuinkers.
*Dit recept is een variant van de wortelmartino van Dagelijkse Kost!
Smakelijk – Liefs Sara