Project omschrijving

Broodje wortelmartino

Ingrediënten (4 personen):

  • 200g wortelen
  • 1 ui
  • 35g tomatenpuree
  • 1 el light mayonaise
  • Worcestersaus
  • Tabasco
  • Kleine augurkjes
  • 3 lente-uitjes
  • Bakje tuinkers
  • 4 bruine broodjes
  • Cayennepeper
  • Peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze:

  • Schil de wortelen en rasp ze. Pel daarna de uit en snipper hem fijn. Stoof dan de ui met een scheutje olijfolie op en doe de geraspte wortel erbij.
  • Laat deze wortel garen op een laag vuur met een scheutje water. Als het water verdampt is kruid je de wortelen af met zout, peper en cayennepeper.
  • Mix daarna de wortelen met een staafmixer en voeg dan het blikje tomatenpuree toe.
  • Laat ondertussen de wortelspread afkoelen in de koelkast.
  • Als de spread enkele uren is afgekoeld kan je deze verder op smaak brengen met worcestersaus en tabasco. Je maakt het zo pittig als je zelf wilt.
  • Snij de augurkjes in plakjes en de lente ui in fijne ringetjes.
  • Beleg je broodje (dit mag eens een dikke laag zijn) met de wortelspread en werk af met augurken, lente ui en tuinkers.

*Dit recept is een variant van de wortelmartino van Dagelijkse Kost!

Smakelijk – Liefs Sara

Print Friendly, PDF & Email