Citrus kabeljauw

Bereidingstijd: 35 + 25 minuten
Soort gerecht: Hoofdmaaltijd

Ingrediënten:

(4 personen)
4 kabeljauwhaasjes of filets
2 persappelsienen
2 citroenen
+/- 1 kg aardappelen
400 g champignons
600 g gele en rode paprika's
Peterselie
Mediterraanse kruiden
Peper en zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Was en snij de aardappelen in blokjes.
  • Kruid de aardappelen (Tip: peper, zeezout, basilicum, paprikapoeder) en meng met 1 el olijfolie en zet alvast in de oven.
  • Snij en was de groenten.
  • Stoof de champignons en paprika gaar op een laag vuur.
  • Pers de appelsienen en de citroenen
  • Leg de kabeljauw in een ovenschaal en giet het sinaasappel- en citroensap erover.
  • Bestrooi met peper en zeezout.
  • Bedek de schaal met aluminiumfolie (de folie mag de vis niet raken).
  • Wacht met het in de oven te zetten tot de aardappelen al 30 minuten erin hebben gestaan en zet daarna bij in de oven voor nog 20 minuten.

Smakelijk – Liefs Sara

Recept delen:

Recept afdrukken: