Project omschrijving




Citrus kabeljauw
Bereidingstijd: 35 min koken + 25 min wachten tot het klaar is!
Ingrediënten (4 personen):
- 4 kabeljauwhaasjes of filet
- 2 persappelsienen
- 2 citroenen
- Peterselie
- Peper
- Zeezout
- Aardappelen
- 400g champignons
- 600g gele en rode paprika
- Mediterraanse kruiden
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Was en snij de aardappelen in blokjes.
- Kruid de aardappelen (Tip: peper, zeezout, basilicum, paprikapoeder) en meng met 1 el olijfolie en zet alvast in de oven.
- Snij en was de groenten.
- Stoof de champignons en paprika gaar op een laag vuur.
- Pers de appelsienen en de citroenen
- Leg de kabeljauw in een ovenschaal en giet het sinaasappel- en citroensap erover.
- Bestrooi met peper en zeezout.
- Bedek de schaal met aluminiumfolie (de folie mag de vis niet raken).
- Wacht met het in de oven te zetten tot de aardappelen al 30 minuten erin hebben gestaan en zet daarna bij in de oven voor nog 20 minuten.
Smakelijk – Liefs Sara