Project omschrijving

Citrus kabeljauw

Bereidingstijd: 35 min koken + 25 min wachten tot het klaar is!

Ingrediënten (4 personen):

  • 4 kabeljauwhaasjes of filet
  • 2 persappelsienen
  • 2 citroenen
  • Peterselie
  • Peper
  • Zeezout
  • Aardappelen
  • 400g champignons
  • 600g gele en rode paprika
  • Mediterraanse kruiden

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Was en snij de aardappelen in blokjes.
  • Kruid de aardappelen (Tip: peper, zeezout, basilicum, paprikapoeder) en meng met 1 el olijfolie en zet alvast in de oven.
  • Snij en was de groenten.
  • Stoof de champignons en paprika gaar op een laag vuur.
  • Pers de appelsienen en de citroenen
  • Leg de kabeljauw in een ovenschaal en giet het sinaasappel- en citroensap erover.
  • Bestrooi met peper en zeezout.
  • Bedek de schaal met aluminiumfolie (de folie mag de vis niet raken).
  • Wacht met het in de oven te zetten tot de aardappelen al 30 minuten erin hebben gestaan en zet daarna bij in de oven voor nog 20 minuten.

Smakelijk – Liefs Sara

Print Friendly, PDF & Email