Farfalle met romige kip

Bereidingstijd: 45 minuten
Soort gerecht: Hoofdmaaltijd

Ingrediënten:

(4 personen)
250 g ongekookte farfalle (volkoren)
400 g kippenblokjes
500 g boschampignons
2 preiwitten
1 rode paprika
1 gele paprika
1 citroen
2 sjalotten
2 teentjes look
0,5 bosje peterselie
2 dl light room
Peper en zout
Olijfolie

Bereiding:

  • Was de groenten en maak de champignons schoon. Zet ondertussen al een pot water met zout of bouillon op het vuur voor de pasta te garen. Gaar de pasta zoals dit op de verpakking aangegeven staat.
  • Snij de prei in fijne ringen en de paprika en champignons in fijne blokjes.
  • Snipper de sjalot en de look, hak de peterselie fijn.
  • Rasp de citroenschil en pers de citroen uit.
  • Verhit een pan en bak de kippenblokjes goudbruin gaar.
  • Bak terwijl de sjalot en de look, voeg hier de groenten aan toe (prei, paprika en champignons).
  • Voeg de gebakken kippenreepjes toe aan de groenten en overgiet met room. Laat dit lichtjes sudderen.
  • Voeg op het einde de citroenzeste, citroensap, fijngehakte peterselie en pasta toe aan de groenten en kip. Kruid nog verder af met peper en zout.

 

Smakelijk - Liefs Sara

Recept delen:

Recept afdrukken: