Project omschrijving

Feestelijke koude hapjes

Deze hapjes zijn super gemakkelijk om te maken en zijn ook snel klaar. Je moet geen keukenprinses zijn om deze lekkernijen te serveren.

1. Witloof-garnaal-zalm

Ingrediënten (12 hapjes):

  • 12 witloofblaadjes
  • Eventueel verse bieslook voor de afwerking
  • 100g grijze garnalen
  • 1 el light dressing (vb. bieslook-yoghurt <25g vet/100g)
  • 2 sneetjes gerookte zalm
  • Philadelphia light fijne kruiden

Bereidingswijze:

  • Meng de light dressing met de garnalen
  • Verdeel deze over de helft van de witloofblaadjes.
  • Smeer een dun laagje Philadelphia op de overige witloofblaadjes en werk af met een stukje gerookte zalm.
  • Zorg er wel voor dat je nog gemakkelijk de hoek kan vastnemen om op te eten.
  • Werk eventueel af met verse bieslook.

2. Frisse toastjesmix

Ingrediënten (12 hapjes):

  • 1 komkommer
  • 100g grijze garnalen
  • 1 el light dressing (vb. bieslook-yoghurt <25g vet/100g)
  • 2 sneetjes gerookte zalm
  • Philadelphia light fijne kruiden
  • Italiaanse ham
  • Druiven
  • 1 potje Cottage cheese
  • 4 Zongedroogde tomaten
  • Enkele blaadjes verse basilicum
  • 1 kflp Rode pesto (of groene)

Bereidingswijze:

  • Was de komkommer en snij in schijfjes.
  • Meng de light dressing met de garnalen
  • Verdeel deze over een deel van de komkommers.
  • Snij de zongedroogde tomaten in fijne stukjes.
  • Meng de cottage cheese met de tomaten en pesto.
  • Meng daar nog enkele versneden blaadjes basilicum bij.
  • Beleg de komkommerschijfjes met de cottage cheese mengeling.
  • Werk af met een blaadje basilicum en serveer.
  • Smeer een dun laagje Philadelphia op een deel van de komkommers en werk af met een stukjes gerookte zalm.
  • Leg een half sneetje Italiaanse ham telkens op een schijfje komkommer en werk af met een halve druif.

Smakelijk – Liefs Sara

Print Friendly, PDF & Email