Project omschrijving






Feestelijke koude hapjes
Deze hapjes zijn super gemakkelijk om te maken en zijn ook snel klaar. Je moet geen keukenprinses zijn om deze lekkernijen te serveren.
1. Witloof-garnaal-zalm
Ingrediënten (12 hapjes):
- 12 witloofblaadjes
- Eventueel verse bieslook voor de afwerking
- 100g grijze garnalen
- 1 el light dressing (vb. bieslook-yoghurt <25g vet/100g)
- 2 sneetjes gerookte zalm
- Philadelphia light fijne kruiden
Bereidingswijze:
- Meng de light dressing met de garnalen
- Verdeel deze over de helft van de witloofblaadjes.
- Smeer een dun laagje Philadelphia op de overige witloofblaadjes en werk af met een stukje gerookte zalm.
- Zorg er wel voor dat je nog gemakkelijk de hoek kan vastnemen om op te eten.
- Werk eventueel af met verse bieslook.
2. Frisse toastjesmix
Ingrediënten (12 hapjes):
- 1 komkommer
- 100g grijze garnalen
- 1 el light dressing (vb. bieslook-yoghurt <25g vet/100g)
- 2 sneetjes gerookte zalm
- Philadelphia light fijne kruiden
- Italiaanse ham
- Druiven
- 1 potje Cottage cheese
- 4 Zongedroogde tomaten
- Enkele blaadjes verse basilicum
- 1 kflp Rode pesto (of groene)
Bereidingswijze:
- Was de komkommer en snij in schijfjes.
- Meng de light dressing met de garnalen
- Verdeel deze over een deel van de komkommers.
- Snij de zongedroogde tomaten in fijne stukjes.
- Meng de cottage cheese met de tomaten en pesto.
- Meng daar nog enkele versneden blaadjes basilicum bij.
- Beleg de komkommerschijfjes met de cottage cheese mengeling.
- Werk af met een blaadje basilicum en serveer.
- Smeer een dun laagje Philadelphia op een deel van de komkommers en werk af met een stukjes gerookte zalm.
- Leg een half sneetje Italiaanse ham telkens op een schijfje komkommer en werk af met een halve druif.
Smakelijk – Liefs Sara