Gegrilde paprika rolletjes

Bereidingstijd: 35 minuten
Soort gerecht: Hapje| Snack

Ingrediënten:

(12 rolletjes)
2 Zoete paprika's
Ricotta
Enkele walnoten
Groene of rode pesto
Olijfolie (spray)

Een heerlijk hapje met paprika dat lekker fris is door de aanvulling met ricotta. Mijn persoonlijke favoriet van de hapjes, naast de mini loempia's, want dat is en blijft nu eenmaal een klassieker!

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 230°C + grill.
  • Was en snij de zoete paprika’s telkens in 6 repen en leg op een bakplaat in een oven met de vel naar boven. (Of snij ze in 2 en snij daarna verder in stukken na het roosteren.)
  • Spray ze in met een beetje olijfolie.
  • Rooster de paprika’s voor +/- 20 minuten.
  • Besmeer de binnenzijde met een dunne laag pesto.
  • Besmeer daarbovenop met een dunne laag ricotta.
  • Kruimel hier wat walnoten of rucola op.
  • Rol de paprikareepjes op en steek er een saté prikker doorheen.

Tip:

Je kan in plaats van walnoten ook rucola gebruiken.

 

Smakelijk - Liefs Sara

Recept delen:

Recept afdrukken: