Project omschrijving

4x gevulde eitjes voor jou Paasontbijt of lunch!

1. Gevulde eitjes met mayo en bieslook

Ingrediënten (8 halve eitjes):

  • 4 eieren
  • 1 eetlepel light mayonaise
  • 2 eetlepels natuuryoghurt of platte kaas (mager of halfvol)
  • 1 theelepel mosterd
  • Snuifje paprika poeder
  • Snuifje kerriepoeder
  • 1 eetlepel verse bieslook
  • Peper, zout

Bereidingswijze:

  • Kook de eieren voor 12 minuten.
  • Spoel ze af onder koud water en laat ze even in koud water nog verder afkoelen.
  • Pel de eieren en snijd ze langs de lange kant doormidden of gekarteld langs de korte kant. Haal het eigeel met een er uit en doe dit in een kommetje. Prak dit met een vork zo fijn mogelijk.
  • Meng dit met de andere ingrediënten tot een smeuïg geheel; mayonaise, yoghurt, mosterd en kruiden.
  • Doe het geheel in een spuitzak met een gekartelde mond.
  • Vul alle eitjes en werk af met verse bieslook.

2. Gevulde eitjes met pesto

Ingrediënten (8 halve eitjes):

  • 4 eieren
  • 1 eetlepel light mayonaise
  • 2 eetlepels natuuryoghurt of platte kaas (mager of halfvol)
  • 1 theelepel mosterd
  • Snuifje paprika poeder
  • Snuifje kerriepoeder
  • 5 eetlepel rode pesto (groene kan ook)
  • Enkele kersttomaatjes voor de afwerking

Bereidingswijze:

  • Kook de eieren voor 12 minuten.
  • Spoel ze af onder koud water en laat ze even in koud water nog verder afkoelen.
  • Pel de eieren en snijd ze langs de lange kant doormidden of gekarteld langs de korte kant. Haal het eigeel met een er uit en doe dit in een kommetje. Prak dit met een vork zo fijn mogelijk.
  • Meng dit met de andere ingrediënten tot een smeuïg geheel; mayonaise, yoghurt, mosterd, pesto en kruiden.
  • Doe het geheel in een spuitzak met een gekartelde mond.
  • Vul alle eitjes en werk af met verse bieslook en kwartjes tomaat.

3. Gevulde eitjes met met avocado en grijze garnalen

Ingrediënten (8 halve eitjes):

  • 4 eieren
  • 1 vleestomaat
  • halve avocado
  • 2 eetlepels grijze garnalen
  • Peterselie
  • Scheutje yoghurt
  • peper, zout

Bereidingswijze:

  • Kook de eieren voor 12 minuten.
  • Snij ondertussen het vruchtvlees van de gepelde tomaat in kleine blokjes.
  • Spoel de eieren af onder koud water en laat ze even in koud water nog verder afkoelen.
  • Pel ze en snijd ze langs de lange kant doormidden of gekarteld langs de korte kant. Haal het eigeel met een er uit en doe dit in een kommetje. Prak dit met een vork zo fijn mogelijk.
  • Plet de avocado met een vork en meng deze met de geplette eierdooiers.
  • Voeg een klein scheutje yoghurt toe voor de smeuïgheid.
  • Voeg hier de tomatenblokjes en garnaaltjes aan toe en kruid verder af met peper en zout.
  • Doe het geheel in een spuitzak met een voldoende grote mond.
  • Vul alle eitjes en werk af met verse peterselie.

4. Gevulde eitjes met tomaat:

Ingrediënten (8 halve eitjes):

  • 4 eieren
  • 2 eetlepels passata
  • 3-4 stukken zongedroogde tomaat
  • Peterselie
  • Zout, cayennepeper

Bereidingswijze:

  • Kook de eieren voor 12 minuten.
  • Snij ondertussen de zongedroogde tomaat in fijne stukjes, alsook de peterselie.
  • Spoel de eieren af onder koud water en laat ze even in koud water nog verder afkoelen.
  • Pel ze en snijd ze langs de lange kant doormidden of gekarteld langs de korte kant. Haal het eigeel met een er uit en doe dit in een kommetje. Prak dit met een vork zo fijn mogelijk.
  • Meng dit met de passata en de stukjes tomaat en kruid verder af.
  • Doe het geheel in een spuitzak met een gekartelde mond.
  • Vul alle eitjes en werk af met verse peterselie.

TIP:

Indien je paaskuikentjes wilt maken zorg je ervoor dat wanneer je ze gekarteld in 2 snijd, de bovenkant het kleinst is. Vul de onderkant voldoende en zet de bovenkant er terug schuin op. Leg er 2 kleine ronde bolletjes op als oogjes, ik heb dat gedaan met peperbolletjes wegens niets anders passend in huis 😉. Maar eet ze dus niet mee op 😊. Je kan een stukje wortel of tomaat gebruiken voor het snaveltje.

Smakelijk – Liefs Sara

Print Friendly, PDF & Email