Project omschrijving

Gezond Paasdessert met aardbeien

Ingrediënten:

Hoeveelheid: 6 middelgrote chocolade eieren + 6 dessertpotjes

  • 500g verse aardbeien
  • 500g magere platte kaas (of kwark)
  • 0,5 citroen
  • Zoetstof (in verhouding met 200g suiker)
  • 6 blaadjes gelatine
  • 6 middelgrote chocolade paaseieren

Bereidingswijze:

Voor de vulling:

  • Was de aardbeien en leg er enkele aan de kant voor de afwerking.
  • Verwijder het groen van de overige aardbeien, snij ze in stukjes en mix ze fijn.
  • Laat de gelatine weken in een kommetje met water.
  • Pers de citroen.
  • Knijp de gelatine uit en laat op een lage stand in de microgolf smelten.
  • Meng de overige aardbeiensaus al met de platte kaas en het sap van een halve citroen.
  • Voeg hier ook nog de gelatine aan toe.
  • Giet het paasdessert in de dessertpotjes en laat een nachtje opstijven in de koelkast.
  • Werk dit de dag erna af met een paaseitje en een aardbei net voor je het serveert!

Voor de chocolade eieren:

  • Zet een pannetje water op het vuur en laat koken, vanaf het kookt, laat je dit op een matig vuur staan.
  • Neem 6 middelgrote chocolade eieren (smaak naar keuze) en neem een scherp keukenmesje bij de hand.
  • Nu komt het werk waar je wat geduld voor nodig hebt, om de topjes van de paaseieren er recht af te snijden.
  • Doe je mesje in het water, zo wordt het mesje warm en snijd dit veel vlotter door de chocolade. Je zal wel enkele keren het mesje in het water moeten soppen voor 1 ei volledig door is gesneden. Oefening baart kunst 😉!
  • Als alle chocolade eieren zijn doorgesneden zet je ze in een eierkartonnetje en vul je ze met de aardbeienvulling.
  • Laat deze een nachtje in de koelkast opstijven en werk ze af net voor je ze serveert!

Smakelijk – Liefs Sara

Print Friendly, PDF & Email