Project omschrijving

Green Mac ’n Cheese

Bereidingstijd: +/- 45 min

Ingrediënten (6 personen):

  • 1 broccoli
  • 400g spinazie
  • 200g groene asperges
  • 3 teentjes look
  • Tijm
  • 300g ongekookte macaroni
  • Bindmiddel zoals maïszetmeel voor witte sauzen
  • 250g halfvolle melk
  • 200g gemalen light kaas
  • 400g hamblokjes
  • Peper en zout
  • 3 eetlepels groene pesto
  • Margarine

Bereidingswijze:

  • Pel de knoflook en pers fijn.
  • Was de spinazie, de asperges en de broccoli.
  • Snij de asperges in 3 stukken telkens en verdeel de broccoli in kleine roosjes. Snij ook de groene steel van de broccoli in fijne blokjes.
  • Stoof de groenten aan samen met de look en voeg rustig de spinazie toe.
  • Kruid de groenten verder af met tijm, peper en zout.
  • Laat deze op een laag vuur verder garen.
  • Bak ondertussen de hamblokjes krokant in een pan met een kleine hoeveelheid margarine.
  • Verwarm de oven voor op 200°C en zet water met zout op het vuur voor de pasta.
  • Kook de macaroni gaar volgens de verpakking.
  • Maak daarna de witte saus door de melk te laten koken en hierbij bindmiddel aan toe te voegen tot de saus de gewenste dikte heeft.
  • Kruid daarna de saus verder af met peper, zout, 100g gemalen kaas en 3 el pesto.
  • Ondertussen zullen de groenten gaar zijn en doe je de helft apart. Dit deel mag gemixt worden met een staafmixer. Daarna kunnen de gemixte groenten gemengd worden met de saus.
  • De groenten in blokjes meng je daarna pas met de saus, samen met de hamblokjes en de macaroni.
  • Doe het geheel in een vuurvaste ovenschaal en strooi de overige kaas over de macaroni.
  • Zet nog +/- 10 minuten onder de grill in de oven tot er een goudbruine korst verschijnt.

Smakelijk – Liefs Sara

Print Friendly, PDF & Email