Project omschrijving

Havermout (chocolade) crumble

Ingrediënten (4 personen):

  • 120g havermout⁠
  • 80g volkoren bloem⁠
  • 1 el zoetstof⁠
  • 500g aardbeien (vers of diepvries)⁠
  • 2 eiwitten
  • ⁠Fruit naar keuze als topping en/of magere yoghurt

Voor de chocolade crumble voeg je nog extra toe:⁠

  • 1 koffielepel cacao OF gebruik 1 koffielepel cancao en dan kan je de zoetstof weglaten.⁠
  • 1 el chocolade druppels


Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 190°C en klop ondertussen de 2 eiwitten op tot een stevige massa.
  • Meng ondertussen alle droge producten onder elkaar: dit zijn de bloem, havermout, cacao, zoetstof en chocoladedruppels.⁠
  • Voeg daarna het opgeklopte eiwit toe aan het havermoutmengsel. ⁠
  • Leg je diepvries of vers fruit in een ovenschaaltje en leg daarop het havermoutmengsel.
  • Bak dit af op 190°C voor 25 minuten en je hebt een super lekker ontbijt klaarstaan! ⁠
  • Serveer met yoghurt en vers fruit!⁠

Tip:

Maak je crumble al een dag vooraf, zodat je in de ochtend enkel de crumble nog moet afbakken in de oven en dan heb je rustig de tijd om jezelf even op te frissen!⁠

SMAKELIJK! – Liefs Sara

Print Friendly, PDF & Email