Project omschrijving

Havermoutpannenkoekjes

Ingrediënten (4 personen):

  • 400 ml halfvolle melk OF 500 ml magere Griekse yoghurt
  • 4 eieren
  • 160g havermout
  • 2 grote of 3 kleine bananen
  • 400 à 600g fruit naar keuze als topping
  • Kaneel (naar smaak)

Ingrediënten (1 persoon):

  • 100 ml halfvolle melk OF 125 ml magere Griekse yoghurt
  • 1 ei
  • 40g havermout
  • 1 kleine banaan
  • 100 à 150g fruit naar keuze als topping
  • Kaneel (naar smaak)

Bereidingswijze:

  • Doe alle ingrediënten in 1 kom behalve het topping fruit het en mix door elkaar.
  • Zorg dat er geen brokjes in het deeg achterblijven.

Tip:

  • Indien je graag een fijn deeg hebt, dan kan je de havermout fijn malen. Vindt je het niet erg dat je deeg wat groffer is, mix dan alles door elkaar behalve de havermout en voeg deze daarna pas toe.
  • Vindt je banaan niet zo lekker? Laat ze er dan gewoon uit en voeg voor de smaak een beetje zoetstof toe.
Print Friendly, PDF & Email