Project omschrijving

Mediterraanse pasta

Bereidingstijd: 35 min

Ingrediënten (4 personen):

  • 400g kerstomaatjes
  • 5 rode puntpaprika’s
  • 1 sjalot
  • 100g kappertjes + 2 el kappertjesvocht
  • 250g ongekookte (volkoren) pasta
  • 4 bollen mozzarella light van 125g
  • Oregano
  • Peper en zout
  • 2 teentjes look
  • 2el Balsamicoazijn
  • 2 el Olijfolie

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Zet de bakplaat al uit de oven en bekleed met bakpapier.
  • Was en halveer de tomaatjes.
  • Was de puntpaprika’s, verwijder de steel en zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  • Snijd de sjalotten in ringetjes.
  • Verdeel de groenten en sjalot over de bakplaat en besprenkel deze met de olijfolie en balsamicoazijn. Kruid af met peper, zout, look en oregano.
  • Rooster de groenten 20 minuten in het midden van de oven.
  • Breng ondertussen water met zout aan de kook voor de pasta. Voeg als het water kookt de pasta toe en kook gaar volgens de verpakking.
  • Giet af en laat goed uitlekken.
  • Meng de pasta met kappertjes en het kappertjesvocht. Haal de groenten uit de oven en meng deze met de pasta.
  • Verdeel de pasta over diepe borden en leg er een bol mozzarella bovenop.

TIP: Om eens een leuke afwisseling in kleur te hebben op je bord is deze pasta op de foto met zwarte pasta gemaakt.

Smakelijk – Liefs Sara

Print Friendly, PDF & Email