Project omschrijving




One pot lasagne met spinazie
Ingrediënten (4 personen):
- 200g kikkererwten (blik) (of (vegi)gehakt))
- 2 paprika’s
- 1 bakje champignons
- 500g spinazie
- 300g ricotta
- 1 ui
- 8 volkoren lasagne vellen
- 750ml pasata
- 2 teentjes knoflook
- Peper, zout
- Basilicum
- Oregano
- Paprikapoeder
Bereidingswijze:
- Was en snij de groenten in blokjes.
- Laat de margarine of olie warm worden en stoof de ui en look aan, voeg enkele minuten later de groenten toe (behalve de spinazie).
- Kruid de groenten af met paprikapoeder, oregano, peper en basilicum.
- Laat de groenten verder stoven en voeg de spinazie rustig toe.
- Als de spinazie geslonken is kan je de tomaten passata toevoegen.
- Kruid eventueel nog verder af indien nodig.
- Breek onder tussen de lasagne vellen in 2-3 stukken en voeg ze toe aan de tomatensaus.
- Zet de tomatensaus op een laag vuurtje en laat rustig verder pruttelen voor een 15-tal minuten.
- Voeg in de laatste minuten de kikkererwten toe en leg enkele scheppen ricotta bovenop de lasagne. Roer deze half erdoor zodat je smeuïge stukken saus krijgt.
- Werk af met verse basilicum.
Smakelijk – Liefs Sara