Project omschrijving

One pot lasagne met spinazie

Ingrediënten (4 personen):

  • 200g kikkererwten (blik) (of (vegi)gehakt))
  • 2 paprika’s
  • 1 bakje champignons
  • 500g spinazie
  • 300g ricotta
  • 1 ui
  • 8 volkoren lasagne vellen
  • 750ml pasata
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper, zout
  • Basilicum
  • Oregano
  • Paprikapoeder

Bereidingswijze:

  • Was en snij de groenten in blokjes.
  • Laat de margarine of olie warm worden en stoof de ui en look aan, voeg enkele minuten later de groenten toe (behalve de spinazie).
  • Kruid de groenten af met paprikapoeder, oregano, peper en basilicum.
  • Laat de groenten verder stoven en voeg de spinazie rustig toe.
  • Als de spinazie geslonken is kan je de tomaten passata toevoegen.
  • Kruid eventueel nog verder af indien nodig.
  • Breek onder tussen de lasagne vellen in 2-3 stukken en voeg ze toe aan de tomatensaus.
  • Zet de tomatensaus op een laag vuurtje en laat rustig verder pruttelen voor een 15-tal minuten.
  • Voeg in de laatste minuten de kikkererwten toe en leg enkele scheppen ricotta bovenop de lasagne. Roer deze half erdoor zodat je smeuïge stukken saus krijgt.
  • Werk af met verse basilicum.

Smakelijk – Liefs Sara

Print Friendly, PDF & Email