Overnight oats

Bereidingstijd: 10 minuten
Soort gerecht: Ontbijt

Ingrediënten:

(1 persoon)
40 g havermout
150 ml halfvolle melk
Zoetstof naar wens
Toppings naar keuze

Bereiding:

  • Voeg alle ingrediënten samen en meng alles goed door elkaar.
  • Dek nog af met vershoudfolie en zet een nachtje in de koelkast.
  • Neem de volgende dag je havermout uit de koelkast, roer nog eens goed door elkaar.
  • Werk af met je topping naar keuze.

Smakelijk - Liefs Sara

Nog enkele tips:

  • Chiazaad of gedroogd fruit kan de avond vooraf al toegevoegd worden. Andere noten en zaden kunnen te zacht worden en kan je beter de ochtend zelf op je havermout doen.
  • Goed roeren voor je het in de koelkast zet, maar roer ook nog maar eens goed voor je gaat eten.
  • Eet je het toch graag warm? Geen probleem, zet het snel nog even in de microgolf.

 

Leuke combo's met havermout:

  • Vers fruit naar keuze
  • Met warme fruitsaus
    • opgewarmd vers/diepvriesfruit in een pannetje dat later (deels) gemixt wordt als topping.
  • Appel en kaneel
  • Banaan
  • Banaan en kokosrasp/snippers
  • Banaan en blauwe bessen
  • Vanille extract
  • Gebruik amandel of hazelnoot melk in plaats van gewone koemelk.
  • Ananas en munt
  • Mango en kokosrasp/snippers
  • 20g (geroosterde) noten
  • 15g Pistachenoten en 15g gedroogde gojibessen
  • Cacaopoeder
  • Cacaopoeder met kokosrasp/snippers

Recept delen:

Recept afdrukken: