Project omschrijving

Paasdessert met witte chocolademousse

Een niet zo gezond dessert, maar met Pasen moet dat kunnen!

Ingrediënten:

Hoeveelheid: 6 middelgrote chocolade eieren + 6 dessertpotjes

Voor de chocomousse:

  • 150ml halfvolle melk
  • 15 druppels vanille aroma of een half vanillestokje
  • 15g tagatesse zoetstof (of zoetstof in verhouding met 25g suiker) + 1 kfl tagatesse
  • 3 eidooiers
  • 15g maïzena
  • 250g witte chocolade
  • 5g gelatine blaadjes
  • 50 cl room
  • 6 middelgrote chocolade paaseieren

Voor de mangocoulis:

  • 150g mangovlees
  • 30 ml vers geperst sinaasappelsap
  • Rasp van een halve sinaasappel
  • 60g kristalsuiker
  • Snuifje gemberpoeder

Bereidingswijze:

Voor de chocomousse:

  • Breng de melk met het vanillearoma (of vanillestokje) aan de kook. Indien dit met het vanillestokje is, laat dit even trekken.
  • Klop de dooiers met 15g tagatesse en de maïzena wit.
  • Verwijder het vanillestokje.
  • Giet de melk rustig bij het eiermengsel en zet daarna terug op een laag vuur tot er een binding ontstaat.
  • Giet de massa daarna door een zeef.
  • Smelt de chocolade daarna op een lage stand in de microgolf of au bain-marie.
  • Laat de gelatine weken in een kommetje met water.
  • Knijp ze uit en laat op een lage stand in de microgolf smelten.
  • Meng de gesmolten chocolade met de basismassa en meng ook de gelatine erdoor.
  • Klop de room half op met een koffielepel zoetstof.
  • Spatel de room door de basismassa en probeer dit zo luchtig mogelijk te houden.
  • Giet de chocolademousse in potjes en de chocolade eitjes en laat opstijven in de koelkast.

Voor de mangocoulis:

  • Snij de mango in blokjes, pers en rasp de appelsien.
  • Mix het mango vlees met het appelsiensap, de rasp van de appelsien en een snuifje gemberpoeder.
  • Voeg de suiker toe en laat de coulis even opkoken tot de suiker is opgelost en de saus licht begint te binden. Laat hierna de saus afkoelen.
  • Als de chocolademousse is opgesteven. Maak je een kuiltje met een koffielepeltje en giet je hierin een kleine hoeveelheid coulis, zodat je het effect van een zachtgekookt eitje krijgt.

Voor de chocolade eieren:

  • Zet een pannetje water op het vuur en laat koken, vanaf het kookt, laat je dit op een matig vuur staan.
  • Neem 6 middelgrote chocolade eieren (smaak naar keuze) en neem een scherp keukenmesje bij de hand.
  • Nu komt het werk waar je wat geduld voor nodig hebt, om de topjes van de paaseieren er recht af te snijden.
  • Doe je mesje in het water, zo wordt het mesje warm en snijd dit veel vlotter door de chocolade. Je zal wel enkele keren het mesje in het water moeten soppen voor 1 ei volledig door is gesneden. Oefening baart kunst 😉!
  • Als alle chocolade eieren zijn doorgesneden zet je ze in een eierkartonnetje en vul je ze met de witte chocolademousse.
  • Laat deze enkele uren in de koelkast opstijven.

Tip:

Als je minder grote fan bent van witte chocolade mousse is het een leuk idee om achteraf ook een (ijs)stokje in de chocomousse te steken en in de diepvriezer te zetten. Zo krijg je een soort Magnum!

*Origineel recept van Njam

Smakelijk – Liefs Sara

Print Friendly, PDF & Email