Project omschrijving

Volkoren penne met witloof en gedroogde ham

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten (4 personen):

  • 8 stronkjes witloof
  • 200g ongekookte volkoren penne
  • 12 sneetjes rauwe ham (3 per persoon)
  • 3 el margarine
  • Balsamicoazijn
  • Peper, nootmuskaat, salie, peterselie

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Leg de plakjes rauwe ham naast elkaar op een bakplaat voorzien van bakpapier.
  • Zet voor voor 20 minuten in het midden van de oven.
  • Zet ondertussen een pot water met zout op het vuur om de pasta in te koken.
  • Was en snij het witloof in reepjes.
  • Stoof het witloof in de margarine en kruid af en met peper, nootmuskaat en salie.
  • Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Blus het witloof met een scheutje balsamicoazijn.
  • Haal de plakjes gedroogde ham uit de oven en laat deze uitlekken op keukenpapier en verwijder de vetrand als de ham krokant is.
  • Giet de pasta af en meng deze bij het witloof.
  • Kruid eventueel nog verder af naar smaak, zout hoeft niet toegevoegd te worden, omdat rauwe ham van nature al erg zout is.
  • Dresseer de pasta op een bord, leg daarop de gedroogde ham en werk af met een beetje peterselie.

Smakelijk – Liefs Sara

*Dit gerecht is gebaseerd op het recept van Dagelijkse kost!

Print Friendly, PDF & Email