Project omschrijving

Sidenote: Een gewone volkoren pizzabodem is ook een goede keuze, kies gewoon wat jij zelf het lekkerste vind. Maar ik vond het wel heel leuk om dit product eens uit te testen, want het is ook een product dat zelf al gekocht had en waar ik dus ook achter sta!

TIP: Ben je alleen, of net met 3 thuis, of kom je toevallig niet elke week in de winkel waar ze deze verkopen. Steek ze gewoon in de diepvries! Je kan ze na het invriezen gewoon nog perfect gebruiken.

Pizza pompoen geitenkaas walnoot

Hej jij daar! Ik kreeg een tijdje terug de vraag van Magioni of ik eens hun pizzabodems wilde uittesten. Ze hebben een aantal pizza’s op de markt gebracht die voor een deel uit groenten bestaan. Wat dus top is hé. Zelf ben ik het meeste fan van de paprika pizza bodem, omdat deze naast 32% groenten, ook nog eens volkoren is, dus je zal merken dat ook al zijn ze niet groot (maar wel dik), je wel goed gevuld zal zijn.

Ingrediënten (2 personen):

  • Halve Butternut
  • Rolletje geitenkaas (of gebruik Mozzarella als je geen fan bent van geitenkaas)
  • 1 rode ui
  • 1 zoete paprika
  • 2 sneetjes Serranoham
  • ¼ courgette
  • Handvol walnoten
  • Paprikapoeder, lookpoeder, zout, peper, oregano
  • 2 pizzabodems (Volkoren paprikabodem van Magioni)
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  • Schil de Butternut en snij enkele dunne schijfjes eraf voor op de pizza te leggen.
  • Snij de rest van de Butternut in blokjes.
  • Snij de rode ui in halve ringen en stoof de helft op in een scheutje olijfolie.
  • Leg de andere helft op een schaaltje, om later mee de pizza mee te beleggen.
  • Voeg aan de gestoofde uit de Butternut blokjes toe en stoof mee gaar.
  • Kruid de pompoen met paprikapoeder, look, zout, peper en oregano.
  • Verwarm de oven al voor op 220°C. Ik zet zelf mijn oven ook op de stand ‘pizza hete lucht’.
  • Was en snij ondertussen de courgette in dunne schijfjes.
  • Was en snij de zoete paprika in reepjes.
  • Snij de geitenkaas in schijfjes en leg alles makkelijk klaar om zo meteen de pizza mee te beleggen.
  • Zelf ben ik wel fan om de pizza eerst al enkele minuten af te bakken zonder beleg, zodat de bodem (ook het binnenste deel) goed krokant is, bij de Magioni pizza is dat minder nodig. Maar doe vooral wat jezelf het lekkerste vind.
  • Als de pompoenblokjes gaar zijn mag je deze mixen, normaal is de structuur goed en blijft het vrij dik om gemakkelijk de bodem mee te besmeren.
  • Leg de pizzabodem op een pizza bak plaat (of een gewone bakplaat met bakpapier).
  • Besmeer met de pompoenmix.
  • Leg daarop de pompoenschijfjes, courgetteschijfjes en paprikareepjes. En vul aan met geitenkaas (of Mozzarella), enkele walnoten en rode uit. Als laatste verscheur je de Serranoham in reepjes en leg je deze er ook nog mee op.
  • Zet dan de pizza nog 8-10min (volgens verpakking) in de oven en daarna kan je lekker genieten van jouw pizzamoment!

Smakelijk – Liefs Sara

Print Friendly, PDF & Email