Project omschrijving

Pompoen wortelsoep met een vleugje appelsien

Ingrediënten (4 personen):

  • 4 wortels
  • 1 ui
  • 1 butternut
  • 2 teentjes look
  • 1 appelsien
  • 2 el olijfolie
  • 1 blokje groente- of kippenbouillon
  • Komijn, tijm, rozemarijn, 1 laurierblaadje, peper en zout
  • +/- 1.5l water

Bereidingswijze:

  • Snipper de ui en de look fijn.
  • Pers de appelsien.
  • Rasp de wortelen en snij in blokjes, doe dit ook met de pompoen.
  • Verhit de olie en fruit de ui samen met de look. Voeg hier de wortelen en pompoen aan toe.
  • Voeg een snuifje van alle kruiden toe; komijn, tijm, rozemarijn peper, zout en een blaadje laurier. Laat het geheel even aanstoven en voeg daarna het water toe met de bouillon en het sinaasappelsap.
  • Als het geheel kookt laat je het verder garen op een laag vuur voor 30 minuten.
  • Als alles gaar is haal je het blaadje laurier eruit en mix je de soep met een staafmixer.
  • Voeg eventueel nog een beetje water toe als de soep voor jou te dik is.

Dit recept is geïnspireerd een recept uit de kookboek ‘Eet als een Expert Partytime’.

Smakelijk – Liefs Sara

Print Friendly, PDF & Email