Project omschrijving

Pompoenlasagne

Ingrediënten (4 personen):

  • 600g kippenblokjes
  • 3 paprika’s
  • 1 bakje champignons
  • 1/2 butternut pompoen
  • 10 volkoren lasagne vellen
  • 750ml pasata
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper, zout
  • Komijnpoeder
  • Basilicum
  • Oregano
  • Witte roux
  • 100g Gemalen light kaas
  • 0,5 liter melk
  • nootmuskaat
  • 4 el Vloeibare margarine of olie
  • Paneermeel voor de afwerking


Bereidingswijze:

  • Was en snij de groenten in blokjes.
  • Laat de margarine of olie warm worden en stoof de groenten aan, samen met het look.
  • Kruid de groenten af met paprikapoeder, komijnpoeder, oregano, peper en basilicum.
  • Stoof deze verder gaar.
  • Als de groenten bijna gaar zijn, kan je de tomaten pasata toevoegen.
  • Kruid eventueel nog verder af indien nodig.
  • Schroei terwijl in een aparte pan de kippenblokjes dicht, bak ze nog niet verder gaar. Deze zullen verder garen in de oven.
  • Zet melk op het vuur en voeg witte roux toe als ze kookt. Zo kan je zonder de klassieke roux te maken ook een witte saus verkrijgen.
  • Kruid de saus af met peper en nootmuskaat.
  • Voeg daarna de gemalen kaas toe.
  • Neem dan de ovenschaal en leg eerst een laagje pompoen saus en leg hier wat kippenblokjes bij.
  • Leg daarop de eerste lasagnevellen.
  • Leg hierop een laagje kaassaus met opnieuw daarop lasagnevellen.
  • Wissel dit telkens af tot de schaal gevuld is.
  • Werk af met een dun laagje paneermeel voor een korstje.
  • Heb je liever een kaaskorst? Dan kan hier ook een deel van de kaas voor de kaassaus gebruikt worden.

Tips:

  • Heb je nog wat pompoen saus over? Steek deze dan in de diepvriezer zodat je deze nog kan gebruiken als spaghetti saus.
  • Een Butternut pompoen is groot en bevat veel vruchtvlees. Dus doe niet alles in de saus, maar maak van de overschot nog een lekker pompoensoepje of steek de pompoenblokjes voor een andere keer in de diepvriezer.
  • Bij de witte saus wordt geen zout aan toegevoegd, omdat kaas op zich al heel zoutrijk is.
Print Friendly, PDF & Email