Project omschrijving

Pompoen Mac&Cheese

Bereidingstijd: 25 minuten koken +15 minuten oventijd

Ingrediënten (4 personen):

  • Volkoren penne (of macaroni) (+/- 250-300g)
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • Paprikapoeder
  • Gedroogde tijm
  • Groentebouillon
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Scheutje halfvolle melk
  • 400g pompoenblokjes (verse pompoen of diepvriesblokjes)
  • 2 el Pompoenpitten
  • 100g gemalen kaas (light)
  • 200g verse spinazie

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Zet ondertussen water op het vuur met een bouillonblokje om de pasta in te koken. Bereid de pasta volgens de verpakking al dente.
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook fijn.
  • Haal vooraf de pompoenblokjes uit de diepvries om traag te ontdooien OF snijd de verse pompoen in blokjes.
  • Verhit de olijfolie en stoof de ui en knoflook aan.
  • Voeg de pompoenblokjes toe en kruid met paprikapoeder, tijm, peper en zout.
  • Stoof deze enkele minuten en blus daarna met een beetje bouillon van de pasta.
  • Stoof verder tot de pompoen gaar is.
  • Mix daarna een deel van de pompoen, zodat je een pompoensaus krijgt en ook een deel van de pompoen in blokjes blijft.
  • Voeg eventueel aan de saus een scheutje melk (of kookvocht) toe indien de saus te dik is, anders is dit niet nodig.
  • Meng daarna alles door elkaar op het vuur, de pasta, pompoensaus, pompoenblokjes en voeg een voor een de spinazie toe.
  • Voeg op het einde nog de gemalen kaas toe (hou een deel apart voor de korst) en laat deze in de saus smelten.
  • Kruid eventueel nog verder af op smaak en doe alles in een ovenschaal.
  • Strooi de overschot van de kaas op de pastaschotel en bak nog af tot er een mooi korstje opkomt.
  • Strooi bij het serveren eventueel nog enkele geroosterde pompoenpitten bij de pasta.

*Geïnspireerd op een gerecht van Hello Fresh

Smakelijk – Liefs Sara

Print Friendly, PDF & Email