Project omschrijving

Rauwkost schotel met dip tips!

Ingrediënten:

  • Radijsjes
  • Zoete paprika’s (rood, oranje, geel)
  • Wortelen
  • Komkommer
  • Bloemkool
  • ...
  • Dipsauzen/hummus

Bereidingswijze:

  • Was alle groenten.
  • Snij het groen van de radijsjes en verdeel de bloemkool in roosjes.
  • Snij de andere groenten in reepjes.
  • Leg alles op een schotel en zet er enkele potjes bij voor de dipsaus.

Tip voor dipsauzen:

  • Als je hummus gebruikt als dipsaus, kies er dan eentje uit dat < 15g vet/100g bevat.
  • Gebruik je een dressing, kies er dan eentje uit dat < 25g vet/100g bevat. Of maak zelf een lekkere cocktaildressing door cocktailsaus aan te lengen met platte kaas of magere Griekse yoghurt.
  • Een frisse tzatiki is ook altijd een goed idee om als dipsaus te gebruiken. Maak deze dan ook op basis van een magere Griekse yoghurt in plaats van volle Griekse yoghurt.  (Recept kan je terugvinden onder de groentewraps met kippenreepjes en tzatziki)
  • Of maak een pesto yoghurtdip, hierbij meng je 4 el magere yoghurt met knoflook, verse basilicum, 0,5 el pesto, 1 kfl pijnboompitten, peper en zout.

Nu kan jij met deze tips ervoor zorgen dat een simpele rauwkost schotel een feest wordt! Have fun!

Smakelijk - Liefs Sara

Print Friendly, PDF & Email