Project omschrijving

Snelle courgettetaart

Bereidingstijd: 40 min

Ingrediënten (4 personen):

  • 2 courgettes
  • 150g ricotta
  • Tijm
  • Peper en zout
  • 1 citroen
  • Olijfolie (spray)
  • 5 kleine wraps (groentewraps van No Fairytailes of volkoren wraps)
  • Rauwkostmengeling

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Je legt de wraps verspreid in de ovenschotel, eventueel snij je ze in 2 als dit gemakkelijker gaat. De wraps mogen er gerust wat bovenuit steken.
  • Maak ondertussen de vulling klaar door de citroen te wassen, de schil te raspen en daarna uit te persen.
  • Meng dit met de ricotta en kruid af met peper, zout en tijm.
  • Was de courgette en snij deze in dunne schijfjes, dit kan ook weer met een mandoline.
  • Haal de aardappelen terug uit de oven en leg als eerste een laag courgetteschijfjes dakpansgewijs op elkaar.
  • Smeer hier een laag ricotta over.
  • Leg daarna opnieuw een laag courgetteschijfjes dakpansgewijs op elkaar.
  • Kruid af met peper, zout en tijm.
  • Spray hier een kleine hoeveelheid olijfolie over.
  • Zet daarna het geheel nog 20 tot 25 minuten in de oven. Hoe dunner de schijfjes courgette, hoe sneller dit klaar zal zijn.
  • Serveer nog met een frisse salade en smakelijk!

TIP: Het leuke aan de wraps is dat de randen heel gemakkelijk krokant worden. Deze kan je dan afbreken en in de taartvulling dippen.

Smakelijk – Liefs Sara

Print Friendly, PDF & Email