Project omschrijving

Snelle Pasta met kruidenkaas & broccoli

Bereidingstijd: 25 min

Ingrediënten (4 personen):

  • 200g ongekookte volkoren pasta
  • 1 broccoli
  • 1 ui
  • 200g hamblokjes
  • 2 el olie
  • 1 kuipje magere kruidenkaas
  • 50g pijnboompitten

Bereidingswijze:

  • Snij de broccoli in roosjes en snij ook de groene steel in kleine blokjes.
  • Snipper de ui fijn.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin en doe in een potje en hou apart voor de afwerking.
  • Kook de pasta en broccoli in dezelfde kookpot gaar (met zout), broccoli heeft een bereidingstijd van 6-8 minuten. Als jou pasta een langere gaar tijd heeft, voeg je de broccoli iets later toe.
  • Verhit ondertussen de pan met olie en stoof de ui aan. Voeg hier na enkele minuten de hamblokjes aan toe.
  • Voeg als de hamblokjes licht gebakken zijn de kruidenkaas toe met een soeplepel kookvocht (of meer indien nodig) en roer tot een gladde saus.
  • Als de broccoli en pasta gaar zijn giet je deze af en voeg je deze toe aan de saus.
  • Leg de pasta op je bord en werk af met pijnboompitten.

TIP: Zelf heb ik gebruik gemaakt van boursin cuisine light. Dat vind ik alvast een top combinatie. Maar een andere kruidenkaas met < 12g vet/100g is ook helemaal goed!

Smakelijk – Liefs Sara

Print Friendly, PDF & Email