Project omschrijving



Snelle Pasta met kruidenkaas & broccoli
Bereidingstijd: 25 min
Ingrediënten (4 personen):
- 200g ongekookte volkoren pasta
- 1 broccoli
- 1 ui
- 200g hamblokjes
- 2 el olie
- 1 kuipje magere kruidenkaas
- 50g pijnboompitten
Bereidingswijze:
- Snij de broccoli in roosjes en snij ook de groene steel in kleine blokjes.
- Snipper de ui fijn.
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin en doe in een potje en hou apart voor de afwerking.
- Kook de pasta en broccoli in dezelfde kookpot gaar (met zout), broccoli heeft een bereidingstijd van 6-8 minuten. Als jou pasta een langere gaar tijd heeft, voeg je de broccoli iets later toe.
- Verhit ondertussen de pan met olie en stoof de ui aan. Voeg hier na enkele minuten de hamblokjes aan toe.
- Voeg als de hamblokjes licht gebakken zijn de kruidenkaas toe met een soeplepel kookvocht (of meer indien nodig) en roer tot een gladde saus.
- Als de broccoli en pasta gaar zijn giet je deze af en voeg je deze toe aan de saus.
- Leg de pasta op je bord en werk af met pijnboompitten.
TIP: Zelf heb ik gebruik gemaakt van boursin cuisine light. Dat vind ik alvast een top combinatie. Maar een andere kruidenkaas met < 12g vet/100g is ook helemaal goed!
Smakelijk – Liefs Sara