Project omschrijving

Spinaziequiche met krokante aardappelkorst

Bereidingstijd: +/- 60 min

Ingrediënten (4 personen):

  • 4 – 6 grote aardappelen
  • 600g verse spinazie
  • 1 rode ui
  • 75g gemalen light kaas
  • 4 eieren
  • 250ml light room
  • 400g ricotta kaas
  • 1 el oregano
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Snij ondertussen de aardappelen in dunne schijfjes.
  • Vet daarna de ovenschaal in met olijfolie en bekleed de bodem en zijkanten met schijfjes aardappel en leg ze dakpansgewijs over elkaar.
  • Zet dit 15 minuten in de oven.
  • Was daarna de spinazie en snij terwijl de rode ui in fijne blokjes.
  • Stoof daarna de ui aan en doe de spinazie erbij en laat slinken.
  • Klop de eieren los en voeg hier de room, ricotta, peper, zout en oregano aan toe.
  • Als de aardappelen klaar zijn mag je hier de spinazie in leggen en daarover het eiermengsel verdelen. Leg de gemalen kaas er nog bovenop voor een krokante korst.
  • Zet dan het geheel voor nog 35 minuten in de oven en serveer!

Smakelijk – Liefs Sara

Print Friendly, PDF & Email