Project omschrijving




Spinaziequiche met krokante aardappelkorst
Bereidingstijd: +/- 60 min
Ingrediënten (4 personen):
- 4 – 6 grote aardappelen
- 600g verse spinazie
- 1 rode ui
- 75g gemalen light kaas
- 4 eieren
- 250ml light room
- 400g ricotta kaas
- 1 el oregano
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snij ondertussen de aardappelen in dunne schijfjes.
- Vet daarna de ovenschaal in met olijfolie en bekleed de bodem en zijkanten met schijfjes aardappel en leg ze dakpansgewijs over elkaar.
- Zet dit 15 minuten in de oven.
- Was daarna de spinazie en snij terwijl de rode ui in fijne blokjes.
- Stoof daarna de ui aan en doe de spinazie erbij en laat slinken.
- Klop de eieren los en voeg hier de room, ricotta, peper, zout en oregano aan toe.
- Als de aardappelen klaar zijn mag je hier de spinazie in leggen en daarover het eiermengsel verdelen. Leg de gemalen kaas er nog bovenop voor een krokante korst.
- Zet dan het geheel voor nog 35 minuten in de oven en serveer!
Smakelijk – Liefs Sara