Zalm in papillot met groentetagliatelle en ovenaardappelen

Bereidingstijd: 60 minuten
Soort gerecht: Hoofdmaaltijd

Ingrediënten:

(4 personen)
4 zalmhaasjes
4 wortelen
1 courgette
2 zoete paprika's
2 pastinaken
600 à 800 g aardappelen
Olijfolie
Peper en zout
2 teentjes look (of lookpoeder)
Basilicum en rozemarijn
Scandinavische zalmkruiden (euroma)

Bereiding:

  • Warm de oven voor op 180°C.
  • Was en snij de aardappelen in blokjes, de schil mag eraan blijven.
  • Kruid deze met rozemarijn, peper en grof zout en leg in een ovenschaal. Druppel er een lepel olijfolie over en meng alles goed door elkaar.
  • Zet deze 25 minuten in de oven.
  • Was de groenten en schil de wortelen en pastinaak.
  • Schil de wortel, courgette en pastinaak daarna met een mandoline of een dunschiller. Snij de paprika’s in dunne reepjes.
  • Stoof de groenten aan met een scheutje olijfolie. En kruid deze af met peper, zout, paprikapoeder en basilicum.
  • Als de groenten licht gestoofd zijn voor 5 minuten neem je 4 vellen aluminiumfolie.
  • Leg op elk vel een stukje zalm en een 2 à 3 eetlepels groenten. Kruid de zalm zelf nog even af met paprikapoeder en Scandinavische zalmkruiden. Sluit de papillotten af.
  • Heb je nog groenten over? Dan leg je ze mee in de ovenschaal van de zalm of aardappelen.
  • Als de aardappelen 25 minuten in de oven hebben gezeten kan je de zalm ook in de oven zetten dan laat je deze 20 minuten verder in de oven garen samen met de aardappelen.
  • Na deze 20 minuten staat er een heerlijk gerecht op tafel, en weet je wat? De afwas kan ondertussen ook al gedaan worden, zo kan je erna nog lekker van je avond verder genieten!

 

Smakelijk – Liefs Sara

Recept delen:

Recept afdrukken: