Project omschrijving

Zalmpita met tzatziki van rode biet

Bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten (4 personen):

  • 1 komkommer
  • 200g rucola
  • 200g geraspte witte kool
  • 200g geraspte wortelen
  • IJsbergsla
  • Tros kerstomaatjes
  • 400g magere Griekse yoghurt
  • 1 rode biet
  • ½ teentje look
  • 1 el kappertjes
  • 6 kleine zure augurken
  • Munt
  • Peper en zout
  • 400g zalmfilet
  • 8 kleine (spelt/volkoren) pita broodjes

Bereidingswijze:

  • Was de komkommer en snij deze en de ijsbergsla in fijne reepjes.
  • Was de rucola en leg in de schaal.
  • Doe de geraspte witte kool en wortelen in de schaal.
  • Was de tomaatjes en snij deze in kwartjes en leg in de schaal.
  • Rasp de rode biet en hou het sap dat mee in de verpakking zat apart.
  • Snij de augurken en de kappertjes in fijne stukjes en meng ze met de Griekse yoghurt, look, peper, munt, rode bietensap.
  • Neem de zalm en bak gaar in de pan.
  • Maak ondertussen de pitabroodjes een beetje nat en maak warm onder een gril toestel of broodrooster.
  • Om te serveren vul je de pitabroodjes met tzatziki, groenten en zalm.

*Dit recept is met een kleine twist een gezondere versie van de Zalmkebab van Jeroen Meus.

Smakelijk – Liefs Sara

Print Friendly, PDF & Email