Project omschrijving

Zoete aardappelfrietjes met frisse dipsaus

Ingrediënten (4 personen):

Voor de frietjes:

  • 3-4 grote zoete aardappelen
  • peper en zout
  • paprikapoeder
  • tijm en rozemarijn
  • scheutje olijfolie

Voor de dipsaus:

  • 4 potjes magere petit suisse (of andere platte kaas)
  • soeplepel light mayonaise
  • Bieslook
  • 3 lente uitjes
  • peper en zout
  • Halve citroen

Bereidingswijze:

Voor de frietjes:

  • Verwarm de oven voor op de functie pizza hete lucht.
  • Was de zoete aardappelen (schillen is niet nodig).
  • Snij deze in fijne reepjes en leg ze op het bakpapier op de grill.
  • Besprenkel de frietjes lichtjes met olijfolie en kruid af naar smaak.
  • Zet 15 à 20 minuten in de oven (of iets korter of langer afhankelijk van de dikte van de frietjes)
  • Maak terwijl je dipsaus klaar.
  • Serveer met jou groenten en vlees of vis naar keuze!

Voor de dipsaus:

  • Was en snij de bieslook en lente ui in fijne stukjes.
  • Pers een halve citroen
  • Meng de platte kaas met de mayonaise en voeg ook alle kruiden toe (lente ui, bieslook, peper, zout en citroensap).

Tips:

  • Als je ze in de oven bakt, gebruik dan de functie ‘pizza hete lucht’ of als je dit niet hebt, gebruik dan de gewone circulatie warmte in combinatie met boven en onderwarmte op 200°C.  Zo worden de frietjes krokanter! ⁠
  • Leg de frietjes naast elkaar op een gril (met bakpapier uiteraard) en niet op een bakplaat. ⁠
  • Hoe dunner de frietjes, hoe krokanter het resultaat en hoe sneller ze klaar zijn!

Smakelijk – Liefs Sara

Print Friendly, PDF & Email