Werkwijze

Momenteel kan u kiezen tussen losse consulten of een traject. Meer info rond deze 2 werkwijzen kan u hieronder vinden.

Losse consulten

Eerste consultatie (+/- 60-90 min)

Voor ons eerste gesprek zal je een link opgestuurd krijgen waarbij je een korte vragenlijst mag invullen. Zo kan ik mij perfect voorbereiden op ons eerste gesprek en kunnen we al meteen een vlotte start maken. Ik leer je graag wat beter kennen en bij ons eerste gesprek zullen we, als jij dat wenst ook je lichaamssamenstelling meten (gewicht, spiermassa, vetmassa, vocht,…). Daarnaast gaan we samen jouw voedingsgewoonten overlopen, zodat ik op basis daarvan al enkele voedingstips op maat kan geven. Maar ik bekijk altijd eerst waar jij nood aan hebt.

Wat mag je meenemen de eerste keer:

 • Bloeduitslagen of andere verslagen die relevant kunnen zijn.
 • Indien nodig een voorschrift van de huisarts ( bij voortraject diabetes, zorgtraject diabetes of zorgtraject chronische nierinsufficiëntie)
 • Medicatielijst (bv: cholesterol, diabetes, medicatie met invloed op de eetlust,…)

Tweede consultatie (+/- 45min)

Tijdens het tweede gesprek gaan we eerst evalueren hoe de eerste 2-3 weken zijn verlopen. Wat we juist bespreken bij ons 2e consult hangt echt af van jouw nood. Heb je vooral nood aan specifiek voedingsadvies, dan zal ik jou al leren verpakkingen lezen. Maar kom je vooral langs voor emotie eten, dan zal ik eerder daar tips voor geven en zal verpakkingen lezen later aan bod komen in een van de consultaties.

** Ik geef geen klassiek dagschema meer mee als je wilt afvallen, want dit sluit niet aan bij mijn visie rond Intuïtief eten. Ik zal wel informeren rond hoe jij gezonde keuzes kan maken. Maar ik probeer wel jou te helpen af te stappen van de dieetmentaliteit en je op weg te helpen naar een gezonde relatie met eten. (Wil je hier meer over weten, volg mij dan zeker op instagram, of bel mij gerust hiervoor op voor meer info. Ik help je graag verder!)

Opvolgconsultatie (20 – 30min)

Bij de opvolgconsultaties gaan we steeds opnieuw jouw voedingspatroon evalueren en bekijk ik steeds aan welk soort advies jij nood hebt. In de opvolgconsultaties ga ik ook vaak een topic bespreken, zodat je na x-aantal consulten alles weet rond gezond ontbijten, gezonde tussendoortjes, maaltijdplanning, gezond broodbeleg, tips bij feesten/restaurant, etc….

De afspraken zullen in het begin om de 2 à 3 weken zijn, waarna we er telkens iets meer tijd gaan tussenlaten.

Bij de opvolgingen ga ik niet elke keer een weging doen, dit omdat ik absoluut niet de focus op gewicht wil leggen. Waarom niet? Wel gewicht is maar een klein onderdeel van jouw gezondheid, ook bloeddruk, stress, erfelijkheid, bloeduitslagen, mentaal welzijn, etc.. gaan een invloed hebben op jouw gezondheid. Ik zal dus telkens aangeven wanneer we wel/geen weging zullen doen, maar ik zal ook steeds vragen of jij dit wel wilt. Zodat er geen druk komt van op de weegschaal te ‘moeten’ staan.

Klik hier voor onze tarieven.

Traject: Starten met Gewoon Gezond

Wil jij weten wat nu effectief gezonde voeding inhoud? Dan is het traject ‘Starten met gewoon gezond’ wel iets voor jou. Je leert in deze sessies verpakkingen lezen van verschillende producten. Je leert hoe je een gezonde maaltijd samenstelt, hoe je zelf recepten kan aanpassen zodat ze in een gezonder jasje worden gestoken, maar evengoed hoe je een weekmenu kan opstellen. Daarnaast krijg je ook info rond ontbijten, belegkeuze en tussendoortjes. Deze sessies kunnen zowel online als offline in de praktijk gevolgd worden. Elke maand zijn er maar een beperkt aantal plaatsen vrij om dit traject te volgen, dus snel zijn in de boodschap!

Gewicht komt niet aanbod in deze sessies, want door gezonder te eten krijg je automatisch een gezonder lichaam. Het doel van deze sessies is vooral inzicht krijgen in gezondere keuzes maken en niet gewichtsverlies. Waarom ik dit traject maak? Wel als je jezelf of anderen iets toewenst, is het toch vaak een goede gezondheid. En die goede gezondheid begint vaak al bij een gezond eetpatroon. Wilt dat zeggen dat je nooit meer mag snoepen of een frietje mag eten? Neen absoluut niet, maar ik leer jou hoe je daar een goede balans tussen kan vinden. Want niets is verboden!

Het traject omvat 4 sessies van telkens 1 uur.

Inhoud:

 • Vooraf invullen van een vragenlijst
 • 1x sessie verpakkingen lezen met een winkelkaartje
 • 1x sessie warme maaltijd
 • 1x sessie: gezond ontbijt, keuze van beleg, lunch
 • 1x sessie: tussendoortjes, dranken, beweging, mindset + vragenmoment

Van al deze zaken krijg je ook telkens een infobrochure mee en je mag ook steeds op ondersteuning via mail rekenen! De sessies gaan door om de 2 à 3 weken.

Prijs = € 240

Wil je na het traject toch nog verder begeleid worden, dan kan dat steeds onder de vorm van losse opvolgconsulten.

Maak hier uw afspraak!

**Dit is 1-1 coaching, dus komt ook in aanmerking voor terugbetaling bij jouw mutualiteit

**Je kan voor de sessies naar de praktijk komen, maar online is ook een mogelijkheid. Je krijg alle info via mail en op het einde krijg je ook alles nog eens op papier toegestuurd via de post samen met het winkelkaartje! (Noteer bij de opmerkingen: Ik wil een online consult en ik mail je alle info door dat je nodig hebt).

Voedingsadvies

Heeft u een specifiek dieet nodig omwille van een aandoening of gewoon gezonder gaan eten? Hiervoor kan ik u als erkend diëtiste advies op maat geven.

Waarvoor kan u bij mij terecht?

 • Intuïtief eten/ emo-eten of emotioneel eetgedrag/ Eetbuien (Specialisatie!)
 • Gezonde voeding
 • Diabetes (type 1 & 2) (Specialisatie!)
 • Chronische nierinsufficiëntie (Specialisatie!)
 • Voeding voor/tijdens/na zwangerschap
 • Hart- en vaataandoening (bv: cholesterol, hoge/lage bloeddruk,…)
 • Bariatrische chirurgie
 • Eiwitbeperking/verrijking
 • Energierijke voeding
 • Ondervoeding
 • Vegetarisme of veganisme
 • Voedingstips bij recreatieve sporters

Voor volgende zaken verwijs ik door naar collega’s:

 • Allergieën/intoleranties
 • FODMAP dieet bij prikkelbaar darmsyndroom
 • Proteïnedieet
 • Kinderen onder de 16 jaar