Sara Vermeiren

Met passie voor voeding heb ik op mijn 18 jaar beslist om voedings- en dieetkunde te gaan studeren aan de Plantijn Hogeschool in Antwerpen (huidige AP Hogeschool). In 2013 ben ik dus ook vol trots afgestudeerd en ben ik begonnen aan mijn carrière, maar toch ook nog aan een extra studie. Want ik wilde mij erg graag verder gaan specialiseren.

Dus in 2014 ben ik gestart aan mijn Postgraduaat Diabeteseducator aan de Thomas More Hogeschool te Lier en na deze opleiding ben ik ook meteen kunnen starten als diëtiste-& educator in de diabetesconventie van AZ Klina te Brasschaat. Daarnaast heb ik toen ook mijn eigen zelfstandige praktijk opgericht. Omdat ik niet enkel hier in aanraking kwam met diabetes, maar ook met nierproblemen heb ik in 2021 een Postgraduaat Nefrologische diëtiek gevolgd aan de Hogeschool Gent.

Ik heb in AZ Klina 7 jaar lang met super veel plezier gewerkt, maar begin 2022 was ik klaar voor een nieuw avontuur en heb ik gekozen om van mijn zelfstandig bijberoep mijn hoofdberoep te maken. In mijn eigen praktijk begeleid ik regelmatig mensen met diabetes (alle types), verhoogde cholesterol, Chronische nierinsufficiëntie, nierstenen, hoge bloeddruk, e.a.

Maar daarnaast heb ik nog een 2e grote passie en dat is mensen begeleiding met emotioneel eten. Tijdens mijn voorbije werkjaren heb ik gemerkt dat het niet altijd gaat om kennis rond gezonde voeding, maar ook om eetgedrag. Emotioneel eten is iets dat ik vaak tegenkwam en in mijn eerste werkjaren wist ik niet goed hoe ik ermee moest omgaan.

Want ken je dat gevoel? Wel ‘weten’ wat wel en niet ‘gezond’ is. Maar het toch niet kunnen laten om te snoepen, omdat je zo een drang ervaart naar bepaalde voedingsmiddelen? Wel, met de jaren heb ik mij daarom ook hier erg in bijgeschoold. Want ja, ik had dit ook.. Eten uit goesting en drang en hoe meer ik mezelf bepaalde regeltjes oplegde, hoe moeilijker het werd om gezond te blijven eten.

Dus naast alle cursussen dat ik volgde om mijn klanten beter te begeleiden bij emotioneel eten, heb ik in 2020 Intuïtief eten leren kennen. Intuïtief eten is een wetenschappelijk onderbouwde manier (> 125 studies!) om je mindset om te gooien zodat jij komaf kan maken met eetbuien en terug meer gaat connecteren met je eigen lichaamssignalen. Daarom ben ik toen gestopt met klassieke dagschema’s mee te geven aan mijn klanten. Maar ik geef natuurlijk nog wel heel veel tips en inspiratie zodat jij wel weet hoe je gezonde keuzes kan maken. Maar als jij beter je intuïtie kan volgen, kan jij beter en bewuster keuzes maken.

Je bent bij mij aan het goede adres als je wilt stoppen met diëten en je eetgewoonten wilt verbeteren met tips die jij kan volhouden tot je + 80 jaar!

Wil je wat meer weten over Intuïtief eten? Download dan hieronder mijn gratis gids, met de 10 basisprincipes van het Intuïtief eten. Weet ook dat Intuïtief eten een gewichtsneutrale aanpak heeft, omdat het gaat om jouw gezondheid en niet draait rond het getal op de weegschaal.

En om natuurlijk op de hoogte te blijven, volg ik regelmatig online en offline interessante bijscholingen!

Gratis gids: 10 principes van het Intuïtief eten

Ben je overtuigd? Maak dan gerust online jouw afspraak!

Maak hier uw afspraak