Sara Vermeiren

In 2013 studeerde ik af als bachelor in voedings-en dieetkunde aan de Plantijn Hogeschool in Antwerpen (huidige AP Hogeschool). In 2014 heb ik dan nog een Postgraduaat Diabeteseducator gevolgd aan de Thomas More  Hogeschool te Lier.  Na deze opleiding kon ik als diëtiste en diabeteseducator starten in de diabetesconventie van AZ Klina te Brasschaat. Dit team bestaat uit endocrinologen, diabetologen en nefrologen met daarnaast verpleegkundigen, diëtisten en het secretariaat. Hier bestaat mijn taak uit het begeleiden van diabetespatiënten en patiënten met chronische nierinsufficiëntie. Om meer specialiste op vlak van nierproblemen te worden heb ik in 2020-2021 een Postgraduaat Nefrologische diëtiek gevolgd aan de Hogeschool Gent.

In 2014 startte ik mijn zelfstandige praktijk waarbij ik vooral mensen wil begeleiden naar een gezonde levensstijl. Daarbij merkte ik dat niet iedereen gebaat is bij uitleggen van wat men beter wel en beter minder eet. Vanuit die ervaring heb ik in 2015 de bijscholing ‘Voeding en Gemoed’ gevolgd. Aansluitend heb ik hierop de 3-daagse cursus “Help emo-eters” gevolgd waarbij ik ook tools heb gekregen om ook meer het emotie eten aan te pakken. Daarnaast helpt de mindset van Intuïtief eten ook heel goed bij het behouden van een gezonde levensstijl en komaf te maken met emo-eten. Eet jij altijd uit honger? Of ook wel eens uit goesting of echt een drang? Dan kan ik je hier misschien wel bij helpen.

Zoals je leest hierboven werk ik met de visie van het intuïtief eten en dat wilt zeggen op een gewichtsneutrale manier. Gewicht staat bij mij voor alle duidelijkheid niet op de voorgrond, want het getal op de weegschaal is niet gelijkwaardig aan jouw gezondheid. Je eetpatroon en hoe jij jezelf in jouw lichaam voelt wel.

Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op vlak van voeding school ik zowel online of offline regelmatig bij.