Snelle Pasta met kruidenkaas & broccoli

Bereidingstijd: 20 minuten
Soort gerecht: Hoofdmaaltijd

Ingrediënten:

(4 personen)
200 g ongekookte volkoren pasta
1 broccoli
1 ui
200 g hamblokjes
1 potje (+/- 150g) kruidenkaas
Klein handvol pijnboompitjes

Bereiding:

  • Snij de broccoli in roosjes en snij ook de groene steel in kleine blokjes.
  • Snipper de ui fijn.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin en doe in een potje en hou apart voor de afwerking.
  • Kook de pasta en broccoli in dezelfde kookpot gaar (met zout), broccoli heeft een bereidingstijd van 6-8 minuten. Als jou pasta een langere gaar tijd heeft, voeg je de broccoli iets later toe.
  • Verhit ondertussen de pan met olie en stoof de ui aan. Voeg hier na enkele minuten de hamblokjes aan toe.
  • Voeg als de hamblokjes licht gebakken zijn de kruidenkaas toe met een soeplepel kookvocht (of meer indien nodig) en roer tot een gladde saus.
  • Als de broccoli en pasta gaar zijn giet je deze af en voeg je deze toe aan de saus.
  • Leg de pasta op je bord en werk af met pijnboompitten.

Tip:

  • Zelf heb ik gebruik gemaakt van boursin cuisine light. Dat vind ik alvast een top combinatie (ik wordt niet gesponsord ofzo ;) ). Maar een andere kruidenkaas kan ook natuurlijk!
  • Een Mediterraanse twist? Boursin tomaat en Mediterrane kruiden is gelijkaardig van samenstelling als de gewone boursin light.

 

Smakelijk – Liefs Sara

Recept delen:

Recept afdrukken: