Over Sara

Leer Sara kennen

Mijn visie

HAES betekend Health at every size, een gezond lichaam in elke maat. Want elke lichaam is anders en verdient het om gezond te zijn. Daarom is iedereen welkom in mijn praktijk en werken we aan een gezondere versie van jou.

Opleidingen

Bachelor voedings- en dieetkunde en daarnaast gespecialiseerd in diabetes, nierproblematiek en intuïtief/emotioneel eten.

Werkervaring

Vanaf de start van mijn carrière ben ik mij gaan specialiseren in emotioneel eten en aanvullend heb ik ook 8 jaar ervaring in ziekenhuissetting bij diabetes en nierproblematiek.

Trotse mama

Werk en gezin zijn niet altijd even gemakkelijk te combineren, maar het blijft iets heel uniek. Momenteel heb ik een 2-jarige dochter rondlopen en ons toekomstig zoontje is onderweg voor september 2022.
Waar het allemaal begon..

Ik wist niet wat ik moest gaan studeren..

Ik was 18 jaar, bijna afgestudeerd van het middelbaar en wist niet wat ik moest gaan studeren. Na veel nadenken en overleggen met de mama merkte ik wel van mezelf dat ik altijd al een grote interesse had in gezonde voeding. En daarnaast ben ook een echte babbelkous. (Een betere combinatie was er niet :)).

De keuze was gemaakt, ik ging de bachelor opleiding voeding- en dieet volgen. Een keuze waar ik nog geen enkel moment spijt van heb gehad, ik merkte toen en nu nog steeds, dat dit echt 100% mijn ding is. Dus zet mij liever niet op een streng dieet, want ik eet daarvoor veel te graag.. FOOD = LIFE!

Opleidingen

Voeding en gezondheid is een topic dat constant in evolutie blijft

Met passie voor voeding ben ik in 2013 afgestudeerd als erkend diëtiste aan de AP Hogeschool in Antwerpen. Maar daarnaast heb ik mij in de volgende topics gespecialiseerd.
Daarnaast volgde ik bijscholingen met onderwerpen zoals emotioneel eten, voeding bij PCOS, vrouwen en hormonen, extra nascholingen over diabetes en nierproblematiek, … En natuurlijk blijf ik dit doen om up to date te zijn.
Werkervaring

Waarom ik mij expert kan noemen op vlak van...

01

Ik ben gestart als diëtiste en diabeteseducator in de diabetesconventie van AZ Klina te Brasschaat waar ik 8 jaar heel graag heb gewerkt. Op deze afdeling heb ik jaren mensen ambulant begeleid met alle types van diabetes. Maar daarnaast ook met nier problematieken zoals Chronische nierinsufficiëntie en nierstenen.

02

Daarnaast werkte ik mijn eerste jaren in een afslankcentra (waarvan ik nu weet dat het NIET werkt op lange termijn #dieetcultuur). En ben ik in 2014 mijn eigen praktijk gestart.

03

In mijn eigen praktijk begeleid ik nu al jaren mensen met diabetes, verhoogde cholesterol, nierproblemen, hoge bloeddruk, e.a. medische problematieken.

Voedingsadviezen geven ging heel vlot, maar ik botste regelmatig op een muur. De muur van emotioneel eten, dit was iets waar veel mensen mee struggelen. Ook al wisten mijn klanten wel wat ‘gezond of ongezond’ was, ze konden het niet laten om toch dat koekje te eten.

Toen ben ik mezelf meer gaan bijscholen in emotioneel eten en stelselmatig mijn aanpak gaan wijzigen.
In de loop der jaren is mijn aanpak dus verder gevolueerd, zelfs tot op het punt dat ik in 2020 ben gestopt met klassieke dagschema’s mee te geven aan mijn klanten.

Ik leerde Intuïtief eten kennen, een wetenschappelijk onderbouwd framework om terug meer te connecteren met je eigen lichaam en komaf te maken met eetbuien. Dit was voor mij de kers op de taart en gaf me tot nu toe al zoveel inzichten die ik maar al te graag met jou deel.

Ik leer je hiermee stoppen met diëten en meer te focussen op gezonde gewoonten op een gewichtsneutrale manier. Je leert terug meer connecteren met je eigen lichaamssignalen en veel bewuster keuzes maken. Ik zou zelf de term ‘Intuïtief eten’ liever vervangen door bewuster eten.

04

En daar komen we op het punt dat ik gestopt ben met mijn ziekenhuis job en 100% voor mijn eigen praktijk wil gaan, zodat ik veel mensen mag begeleiden naar een gezond eetpatroon zonder diëten. Een eetpatroon dat jij tot je oude dag kan volhouden.

"Zondigen bestaat niet, het is enkel zonde als je niet geniet! Eet bewust.. "

Trotse mama

Mama zijn en mijn job..

2 Juli 2020, werd ik voor het eerst mama. Trotse mama van Nora, het was een mooie, maar ook pittige periode. 22 september 2022 kwam Tuur erbij. Sindsdien mama van 2 schatten, maar ook niet te onderschatten. Je hebt minder tijd voor jezelf en er zijn periodes waar je met momenten geleefd wordt. Ouderschap is iets speciaal, het heeft zowel mooie als minder mooie kanten. Dat is iets dat elke ouder wel zal begrijpen.

En dan nog eens gezond eten als jonge ouders? Wat een opdracht.. 

Als mama/ouder merk ik ook dat er qua voeding heel wat extra dingen zijn waar je rekening mee moet houden want het is niet enkel maar koken voor jezelf of voor je partner. Je komt in een hele andere fase van je leven terecht. Zeker de eerste jaren waar ik nu zelf inzit, kunnen best pittig zijn omdat die kleintjes nu eenmaal nog niet zoveel zelfstandig zijn. We noemen het ook wel eens de jaren van de ‘koude maaltijden’ aangezien het soms even kan duren voor we aan ons eigen bord kunnen beginnen.

Deze eigen ervaring wil ik niet 100% reflecteren naar mijn klanten, want elk gezin is anders. Maar ik gebruik wel mijn eigen ervaring als leidraad om mee te denken hoe jij het in jouw gezinsleven zou kunnen aanpakken. Ervaring is iets heel moois op dat vlak, want …, niet iedereen heeft tijd om elke ochtend eerst nog een half uurtje aan yoga te doen voor ze lekker relaxt met hun dag kunnen starten. Mijn ochtendroutine ziet er namelijk heel anders uit.