Bananenbrood

Bereidingstijd: 15 + 45 minuten
Soort gerecht: Dessert| Ontbijt| Snack

Ingrediënten:

(1 cake)
4 rijpe bananen
3 eieren
150 g havermeel of volkoren meel
2 koffielepels bakpoeder
Snuifje zout
Margarine

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 175°C en vet de cakevorm in.
  • Mix eerst 3 bananen en eieren met een staafmixer glad. Spatel daarna alle andere ingrediënten erdoor tot een glad geheel.
  • Snij 1 banaan in de lengte in 2 en leg deze bovenaan op het beslag.
  • Zet 45 minuten in de oven en laat afkoelen.
  • Eet het als ontbijt of snack! En maak gerust wat extra en vries dit in. Zo kan je op een later moment ook eten als je minder tijd hebt om te koken.

Tip:

Je kan altijd het bananenbrood nog pimpen met..

  • Handje gehakte noten
  • Cranberry’s
  • Cacaopoeder of een handje chocoladedruppels
  • Blauwe bessen

 

Smakelijk - Liefs Sara

Recept delen:

Recept afdrukken: