Ga naar de inhoud
Gratis gids: 10 principes van het intuïtief eten
Over Sara
Aanbod
Losse consulten
Traject gewoon gezond
Sessie weet wat je koopt
E-book verpakkingen lezen
Gratis
Recepten
Contact
Maak een afspraak
Menu
Over Sara
Aanbod
Losse consulten
Traject gewoon gezond
Sessie weet wat je koopt
E-book verpakkingen lezen
Gratis
Recepten
Contact
Maak een afspraak
Maak een afspraak
Alle recepten
Broodje wortelmartino
Bereidingstijd: 40 minuten
Soort gerecht:
Lunch
|
Ontbijt
Ingrediënten:
(4 personen)
200 g wortelen
1 ui
35 g tomatenpuree
1 eetlepel (light) mayonaise
Worcestersaus
Tabasco
Kleine augurkjes
3 lente-uitjes
Bakje tuinkers
4 bruine broodjes
Cayennepeper
Peper en zout
Olijfolie
Bereiding:
Schil de wortelen en rasp ze. Pel daarna de uit en snipper hem fijn. Stoof dan de ui met een scheutje olijfolie op en doe de geraspte wortel erbij.
Laat deze wortel garen op een laag vuur met een scheutje water. Als het water verdampt is kruid je de wortelen af met zout, peper en cayennepeper.
Mix daarna de wortelen met een staafmixer en voeg dan het blikje tomatenpuree toe.
Laat ondertussen de wortelspread afkoelen in de koelkast.
Als de spread enkele uren is afgekoeld kan je deze verder op smaak brengen met worcestersaus en tabasco. Je maakt het zo pittig als je zelf wilt.
Snij de augurkjes in plakjes en de lente ui in fijne ringetjes.
Beleg je broodje (dit mag eens een dikke laag zijn) met de wortelspread en werk af met augurken, lente ui en tuinkers.
*Dit recept is een variant van de wortelmartino van Dagelijkse Kost!
Smakelijk – Liefs Sara
Recept delen:
Recept afdrukken: