Broodje wortelmartino

Bereidingstijd: 40 minuten
Soort gerecht: Lunch| Ontbijt

Ingrediënten:

(4 personen)
200 g wortelen
1 ui
35 g tomatenpuree
1 eetlepel (light) mayonaise
Worcestersaus
Tabasco
Kleine augurkjes
3 lente-uitjes
Bakje tuinkers
4 bruine broodjes
Cayennepeper
Peper en zout
Olijfolie

Bereiding:

  • Schil de wortelen en rasp ze. Pel daarna de uit en snipper hem fijn. Stoof dan de ui met een scheutje olijfolie op en doe de geraspte wortel erbij.
  • Laat deze wortel garen op een laag vuur met een scheutje water. Als het water verdampt is kruid je de wortelen af met zout, peper en cayennepeper.
  • Mix daarna de wortelen met een staafmixer en voeg dan het blikje tomatenpuree toe.
  • Laat ondertussen de wortelspread afkoelen in de koelkast.
  • Als de spread enkele uren is afgekoeld kan je deze verder op smaak brengen met worcestersaus en tabasco. Je maakt het zo pittig als je zelf wilt.
  • Snij de augurkjes in plakjes en de lente ui in fijne ringetjes.
  • Beleg je broodje (dit mag eens een dikke laag zijn) met de wortelspread en werk af met augurken, lente ui en tuinkers.

*Dit recept is een variant van de wortelmartino van Dagelijkse Kost!

 

Smakelijk – Liefs Sara

Recept delen:

Recept afdrukken: