Ga naar de inhoud
Gratis gids: 10 principes van het intuïtief eten
Over Sara
Aanbod
Losse consulten
Traject gewoon gezond
Sessie weet wat je koopt
E-book verpakkingen lezen
Gratis
Recepten
Contact
Maak een afspraak
Menu
Over Sara
Aanbod
Losse consulten
Traject gewoon gezond
Sessie weet wat je koopt
E-book verpakkingen lezen
Gratis
Recepten
Contact
Maak een afspraak
Maak een afspraak
Alle recepten
Frisse courgette taart
Bereidingstijd: 40 of 60 minuten
Soort gerecht:
Hoofdmaaltijd
Ingrediënten:
(4 personen)
2 courgettes
150 g ricotta
1 citroen
3 à 4 zoete aardappelen
Olijfolie (spray
Peper en zout
Tijm
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Was de zoete aardappel en snij in dunne schijfjes, dit is het gemakkelijkste met een mandoline.
Leg deze dakpansgewijs in de ovenschotel op de bodem en langs de rand.
Spray hier wat olijfolie over. (Olijfolie met een spraydop is hier heel erg handig voor)
Zet dit geheel al voor 15 minuten in de oven.
Maak ondertussen de vulling klaar door de citroen te wassen, de schil te raspen en daarna uit te persen.
Meng dit met de ricotta en kruid af met peper, zout en tijm.
Was de courgette en snij deze in dunne schijfjes, dit kan ook weer met een mandoline.
Haal de aardappelen terug uit de oven en leg als eerste een laag courgetteschijfjes dakpansgewijs op elkaar.
Smeer hier een laag ricotta over.
Leg daarna opnieuw een laag courgetteschijfjes dakpansgewijs op elkaar.
Kruid af met peper, zout en tijm.
Spray hier een kleine hoeveelheid olijfolie over.
Zet daarna het geheel nog 20 tot 25 minuten in de oven. Hoe dunner de schijfjes courgette, hoe sneller dit klaar zal zijn.
Serveer nog met een frisse salade en smakelijk!
Tips:
Wil je een snellere versie van dit recept maken? Vervang dan de aardappelschijfjes door volkoren wraps.
Het leuke aan de wraps is dat de randen heel gemakkelijk krokant worden. Deze kan je dan afbreken en in de taartvulling dippen.
Smakelijk – Liefs Sara
Recept delen:
Recept afdrukken: