Frisse courgette taart

Bereidingstijd: 40 of 60 minuten
Soort gerecht: Hoofdmaaltijd

Ingrediënten:

(4 personen)
2 courgettes
150 g ricotta
1 citroen
3 à 4 zoete aardappelen
Olijfolie (spray
Peper en zout
Tijm

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Was de zoete aardappel en snij in dunne schijfjes, dit is het gemakkelijkste met een mandoline.
  • Leg deze dakpansgewijs in de ovenschotel op de bodem en langs de rand.
  • Spray hier wat olijfolie over. (Olijfolie met een spraydop is hier heel erg handig voor)
  • Zet dit geheel al voor 15 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de vulling klaar door de citroen te wassen, de schil te raspen en daarna uit te persen.
  • Meng dit met de ricotta en kruid af met peper, zout en tijm.
  • Was de courgette en snij deze in dunne schijfjes, dit kan ook weer met een mandoline.
  • Haal de aardappelen terug uit de oven en leg als eerste een laag courgetteschijfjes dakpansgewijs op elkaar.
  • Smeer hier een laag ricotta over.
  • Leg daarna opnieuw een laag courgetteschijfjes dakpansgewijs op elkaar.
  • Kruid af met peper, zout en tijm.
  • Spray hier een kleine hoeveelheid olijfolie over.
  • Zet daarna het geheel nog 20 tot 25 minuten in de oven. Hoe dunner de schijfjes courgette, hoe sneller dit klaar zal zijn.
  • Serveer nog met een frisse salade en smakelijk!

Tips:

  • Wil je een snellere versie van dit recept maken? Vervang dan de aardappelschijfjes door volkoren wraps.
  • Het leuke aan de wraps is dat de randen heel gemakkelijk krokant worden. Deze kan je dan afbreken en in de taartvulling dippen.

 

Smakelijk – Liefs Sara

Recept delen:

Recept afdrukken: