Geroosterde bloemkool met frisse yoghurtdip

Bereidingstijd: 25 minuten
Soort gerecht: Hapje| Snack

Ingrediënten:

(5 personen)
1 bloemkool
250 g (magere) Griekse yoghurt
1 granaatappel
Handvol amandelen
2 koffielepels kurkuma
1 koffielepel paprikapoeder
1 koffielepel komijn
3 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
1 limoen
Peper en zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Was de bloemkool en verdeel in kleine roosjes.
  • Meng volgende kruiden: kurkuma, paprikapoeder, komijn, 1 teentje (geperste) look, peper, zout en de olijfolie.
  • Meng dit met de bloemkoolroosjes en verdeel dit over de bakplaat dat bekleed is met bakpapier.
  • Zet dit 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verhit ondertussen een droge koekenpan en rooster de amandelen voor 2 minuten.
  • Was en rasp de limoen volledig en pers een halve limoen uit.
  • Meng de Griekse yoghurt in een kommetje met de limoenrasp en limoensap. Breng verder op smaak met peper en zout.
  • Hak de amandelen in fijne stukjes.
  • Als de bloemkool klaar is laat je deze nog even afkoelen. Daarna serveer je ze in een mooie schaal, en strooi daarover de granaatappelpitjes en gehakte amandelen.
  • Serveer dit samen met de yoghurtdip en geniet ervan!

 

*Dit recept komt uit het boek ‘Eet als een expert Party Time’ van I’m a Foodie.

 

Smakelijk - Liefs Sara

 

Recept delen:

Recept afdrukken: