- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Was de bloemkool en verdeel in kleine roosjes.
- Meng volgende kruiden: kurkuma, paprikapoeder, komijn, 1 teentje (geperste) look, peper, zout en de olijfolie.
- Meng dit met de bloemkoolroosjes en verdeel dit over de bakplaat dat bekleed is met bakpapier.
- Zet dit 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verhit ondertussen een droge koekenpan en rooster de amandelen voor 2 minuten.
- Was en rasp de limoen volledig en pers een halve limoen uit.
- Meng de Griekse yoghurt in een kommetje met de limoenrasp en limoensap. Breng verder op smaak met peper en zout.
- Hak de amandelen in fijne stukjes.
- Als de bloemkool klaar is laat je deze nog even afkoelen. Daarna serveer je ze in een mooie schaal, en strooi daarover de granaatappelpitjes en gehakte amandelen.
- Serveer dit samen met de yoghurtdip en geniet ervan!
*Dit recept komt uit het boek ‘Eet als een expert Party Time’ van I’m a Foodie.
Smakelijk - Liefs Sara