Snij de asperges in 3 stukken telkens en verdeel de broccoli in kleine roosjes. Snij ook de groene steel van de broccoli in fijne blokjes.
Stoof de groenten aan samen met de look en voeg rustig de spinazie toe.
Kruid de groenten verder af met tijm, peper en zout.
Laat deze op een laag vuur verder garen.
Bak ondertussen de hamblokjes krokant in een pan met een kleine hoeveelheid margarine.
Verwarm de oven voor op 200°C en zet water met zout op het vuur voor de pasta.
Kook de macaroni gaar volgens de verpakking.
Maak daarna de witte saus door de melk te laten koken en hierbij bindmiddel aan toe te voegen tot de saus de gewenste dikte heeft.
Kruid daarna de saus verder af met peper, zout, 100g gemalen kaas en 3 el pesto.
Ondertussen zullen de groenten gaar zijn en doe je de helft apart. Dit deel mag gemixt worden met een staafmixer. Daarna kunnen de gemixte groenten gemengd worden met de saus.
De groenten in blokjes meng je daarna pas met de saus, samen met de hamblokjes en de macaroni.
Doe het geheel in een vuurvaste ovenschaal en strooi de overige kaas over de macaroni.
Zet nog +/- 10 minuten onder de grill in de oven tot er een goudbruine korst verschijnt.