Green Mac’n Cheese

Bereidingstijd: 45 minuten
Soort gerecht: Hoofdmaaltijd

Ingrediënten:

(4 personen)
1 broccoli
400 g spinazie
200 g groene asperges
3 teentjes look
300 g ongekookte volkoren macaroni
Bindmiddel voor lichte sauzen
Tijm
Peper en zout
3 eetlepels groene pesto
250 ml halfvolle melk
200 g gemalen kaas (light)
400 g hamblokjes
Vloeibare margarine of olie

Bereiding:

  • Pel de knoflook en pers fijn.
  • Was de spinazie, de asperges en de broccoli.
  • Snij de asperges in 3 stukken telkens en verdeel de broccoli in kleine roosjes. Snij ook de groene steel van de broccoli in fijne blokjes.
  • Stoof de groenten aan samen met de look en voeg rustig de spinazie toe.
  • Kruid de groenten verder af met tijm, peper en zout.
  • Laat deze op een laag vuur verder garen.
  • Bak ondertussen de hamblokjes krokant in een pan met een kleine hoeveelheid margarine.
  • Verwarm de oven voor op 200°C en zet water met zout op het vuur voor de pasta.
  • Kook de macaroni gaar volgens de verpakking.
  • Maak daarna de witte saus door de melk te laten koken en hierbij bindmiddel aan toe te voegen tot de saus de gewenste dikte heeft.
  • Kruid daarna de saus verder af met peper, zout, 100g gemalen kaas en 3 el pesto.
  • Ondertussen zullen de groenten gaar zijn en doe je de helft apart. Dit deel mag gemixt worden met een staafmixer. Daarna kunnen de gemixte groenten gemengd worden met de saus.
  • De groenten in blokjes meng je daarna pas met de saus, samen met de hamblokjes en de macaroni.
  • Doe het geheel in een vuurvaste ovenschaal en strooi de overige kaas over de macaroni.
  • Zet nog +/- 10 minuten onder de grill in de oven tot er een goudbruine korst verschijnt.

 

Smakelijk – Liefs Sara

Recept delen:

Recept afdrukken: