Havermoutpannekoekjes

Bereidingstijd: 15 minuten
Soort gerecht: Ontbijt| Lunch

Ingrediënten:

400 ml halfvolle melk
Of gebruik 500 ml Griekse yoghurt (< 4% vet)
4 eieren
160 g havermout
2 grote of 3 kleine bananen
500 g vers fuit naar keuze als topping
Kaneel naar smaak

Bereiding:

  • Doe alle ingrediënten in 1 kom behalve het topping fruit het en mix door elkaar.
  • Zorg dat er geen brokjes in het deeg achterblijven.
  • Doe het deeg in een anti-aanbak pan en gebruik eventueel een klein beetje vloeibare margarine of olie.
  • En start maar met bakken!

 

Enkele tips:

  • Indien je graag een fijn deeg hebt, dan kan je de havermout fijn malen (zo kan je zeker je pannenkoekjes oprollen).
  • Vindt je het niet erg dat je deeg wat groffer is, mix dan alles door elkaar behalve de havermout en voeg deze daarna pas toe.
  • Vindt je banaan niet zo lekker? Laat ze er dan gewoon uit en voeg voor de smaak een beetje zoetstof toe.

Smakelijk - Liefs Sara

Recept delen:

Recept afdrukken: