100 g mengeling van noten, zaden, pitten en/of gedroogd fruit
1 eetlepel arachideolie
3 eiwitten
Vers fruit
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150°C.
Meng de haver, notenmengeling en gedroogd fruit door elkaar.
Voeg de arachideolie aan de granola mengeling toe, voeg indien je dit wilt ook extra kruiding of zoetstof toe.
Klop de 3 eiwitten op en meng deze rustig door de granola. Dit zorgt ervoor dat alles goed aan elkaar blijft kleven.
Zet in de oven voor +/- 40 minuten tot alles krokant en mooi goudbruin is gekleurd. Indien het te snel kleurt, verlaag dan de temperatuur van de oven tijdens het bakken.
Eet jou granola met jou favoriete yoghurt en werk af met vers fruit!
Variatie tips:
Voor een leuke twist kan je kaneel of vanille extract toevoegen.
Of ben jij meer een chocoholic? Voeg dan wat cacao poeder toe met een beetje zoetstof, of gebruik cancao (dat is cacao met candarel, dit heeft hetzelfde resultaat).
Ook volgende combinatie’s kunnen erg lekker zijn
Goij bessen en pistachenoten
Blauwe bessen (gedroogd) met pecannoten
Gedroogde ananas en mango
Gedroogde aardbeien en walnoten
Granola hoeft ook niet altijd met havermout te zijn, boekweitvlokken of quinoa kunnen evengoed hiervoor gebruikt worden.