Healthy mini groenteloempia’s

Bereidingstijd: 35 + 20 minuten
Soort gerecht: Hapje| Snack

Ingrediënten:

(10 à 12 kleine loempia's)
10 à 15 vellen filodeeg
1 wortel
1 zoete paprika
1 kleine courgette
200 g sojascheuten
4 lente-uitjes
1 teentje look
2 à 3 eetlepels zoetzure saus
Peper en zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Was en snij alle groenten in reepjes, behalve de lente uitjes deze mogen in fijne ringetjes gesneden worden.
  • Stoof de groenten beetgaar met de look en kruid af met peper, zout en enkele el zoet zure saus.
  • Snij het filodeeg in een vierkant en leg als een ruit voor je.
  • Leg een strookje groenten op het filodeeg midden, onderaan.
  • Vouw vanuit de onderste punt over de vulling.
  • Vouw daarna van de zijkanten naar binnen en rol zo het rolletje verder in een loempia vorm.
  • Eventueel maak je de binnenkant van de bovenste punt nat om dicht te plakken.
  • Bak af voor 15-20 minuten in de oven.
  • Deze hoeveelheid is voor 10 à 12 middelgrote loempia’s, wil je echte mini’s maken. Dan kan je er gemakkelijk een stuk of 20 van deze vulling maken. (Dan heb je wel meer filodeeg nodig!)

Smakelijk - Liefs Sara

Recept delen:

Recept afdrukken: