Home made aardbeien ijsjes

Bereidingstijd: 10 minuten
Soort gerecht: Dessert| Snack

Ingrediënten:

2 (zeer rijpe) bevroren bananen
1 handvol bevroren aardbeien
4 eetlepels (aardbei) yoghurt
optioneel: chocoladedruppels voor de liefhebbers

Een heerlijk frisse en gezonde snack bij warm weer, men noemt het ook wel Nicecream in plaats van ice cream. Ijsjes op basis van banaan en een smaakje naar keuze!

Bereiding:

  • Neem een handvol bevroren aardbeien en 2 handenvol bevroren banaan uit de diepvriezer.
  • Laat 10 à 20 minuten rusten (afhankelijk van de temperatuur in je huis..)
  • Doe deze in een stevige foodprocessor en voeg hier 4 eetlepels (aardbeien)yoghurt aan toe.
  • Mix goed door elkaar.
  • Voeg eventueel als topping nog enkele chocoladestukjes en/of stukjes verse aardbei toe.

Tips:

  • Wil je graag echte bolletjes ijs scheppen? Zet het dan na de bereiding terug een half uurtje in de diepvriezer en dan is het perfect schep klaar.
  • Hoe zorg je ervoor dat je bevroren bananen in huis hebt? Gooi je bananen niet meer weg als ze overrijp zijn, maar pel ze en snij ze in stukjes en steek ze in de diepvriezer. Zo heb je telkens bevroren bananen in huis als je dit wil maken. En je hebt geen eten weggegooid! Win Win dus!

 

Smakelijk – Liefs Sara

Recept delen:

Recept afdrukken: