Kippenstoofpotje

Bereidingstijd: 45 minuten
Soort gerecht: Hoofdmaaltijd

Ingrediënten:

(4 personen)
200 g volkoren ongekookte penne
400 g kippenblokjes
4 wortelen
1 selder
2 rode paprika's 2 gele paprika's
Tomatenpassata
Sausbinder (express)
Olijfolie
2 teentjes look
Paprikapoeder en basicilum
Peper en zout
Peterselie voor de afwerking

Bereiding:

  • Was de groenten en snij deze in grove stukken.
  • Bak de kippenblokjes aan in de olijfolie en voeg erna de groenten toe.
  • Kruid alles af met peper, zout, paprikapoeder, look en basilicum.
  • Laat dit rustig garen op een laag vuur. Voeg desnoods een klein beetje water toe zodat het niet aanbakt.
  • Zet ondertussen een pot water met zout op het vuur om de pasta te koken.
  • Voeg op het einde de passata toe, net voldoende zodat de groenten niet volledig onder staan.
  • Laat dit geheel nog even koken en voeg nog een beetje bindingsmiddel toe tot je de gewenste dikte hebt bereikt.
  • Serveer het stoofpotje samen met de gekookte pasta op je bord en smakelijk eten!

Tips:

  • Dit stoofpotje kan je ook perfect combineren met bruine rijst of een aardappelgerecht.
  • Maak voldoende voor 2 dagen of je diepvriezer. Zo spaar je de dag erna of later meer tijd uit met je maaltijdbereiding. En aangezien je het kan combineren met verschillende dingen is het toch elke keer een beetje anders.

 

Liefs Sara

Recept delen:

Recept afdrukken: