Bodem:
- Doe de havermout in een keukenrobot en mix tot alles fijngemalen is. Ontpit de dadels en voeg deze toe samen met het amandelmeel. En mix tot een dikke kneedbare structuur.
- Doe een beetje bloem op het geheel en je keukenrol en rol uit tot een mooie ronde vorm.
- Leg deze taartbodem in de springvorm en zet in de koelkast.
- Je legt best ook een bakpapier onder de taartbodem, zodat hij niet blijft plakken aan de vorm.
Vulling:
- Leg de gelatine blaadjes in water om te weken.
- Was de citrusvruchten en rasp de sinaasappel en de citroen. Pers daarna ook de sinaasappel uit.
- Snij 2 mango’s in blokjes en mix deze met een keukenrobot fijn samen met het appelsiensap, rasp.
- Voeg hier dan ook 500 ml platte kaas aan toe.
- Verwarm een kleine hoeveelheid water (net voldoende om de gelatineblaadjes in op te lossen), voeg de opgeloste gelatine daarna bij de platte kaas mengeling.
- Voeg eventueel zoetstof toe indien nodig, naar smaak.
- Giet de taartvulling in een ronde springvorm.
- Laat dit minimum een halve dag opstijven in de koelkast.
- Snij dan de overige mango’s in dunnen schijfjes en leg deze in een bloemvorm op de taart (dakpansgewijs). Werk van buiten naar binnen tot ze helemaal gevuld is.