Bodem:

  • Doe de havermout in een keukenrobot en mix tot alles fijngemalen is. Ontpit de dadels en voeg deze toe samen met het amandelmeel. En mix tot een dikke kneedbare structuur.
  • Doe een beetje bloem op het geheel en je keukenrol en rol uit tot een mooie ronde vorm.
  • Leg deze taartbodem in de springvorm en zet in de koelkast.
  • Je legt best ook een bakpapier onder de taartbodem, zodat hij niet blijft plakken aan de vorm.

Vulling:

  • Leg de gelatine blaadjes in water om te weken.
  • Was de citrusvruchten en rasp de sinaasappel en de citroen. Pers daarna ook de sinaasappel uit.
  • Snij 2 mango’s in blokjes en mix deze met een keukenrobot fijn samen met het appelsiensap, rasp.
  • Voeg hier dan ook 500 ml platte kaas aan toe.
  • Verwarm een kleine hoeveelheid water (net voldoende om de gelatineblaadjes in op te lossen), voeg de opgeloste gelatine daarna bij de platte kaas mengeling.
  • Voeg eventueel zoetstof toe indien nodig, naar smaak.
  • Giet de taartvulling in een ronde springvorm.
  • Laat dit minimum een halve dag opstijven in de koelkast.
  • Snij dan de overige mango’s in dunnen schijfjes en leg deze in een bloemvorm op de taart (dakpansgewijs). Werk van buiten naar binnen tot ze helemaal gevuld is.