Mediterraanse pasta

Bereidingstijd: 35 minuten
Soort gerecht: Hoofdmaaltijd

Ingrediënten:

(4 personen)
250 g ongekookte (volkoren) pasta
5 rode puntpaprika's
1 sjalot
2 teentjes look
100 g kappertjes
2 eetlepels kappertjesvocht
4 bollen mozzarella (light)
Oregano
Peper en zout
2 eetlepels balsamicoazijn
2 eetlepels olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Zet de bakplaat al uit de oven en bekleed met bakpapier.
  • Was en halveer de tomaatjes.
  • Was de puntpaprika’s, verwijder de steel en zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  • Snijd de sjalotten in ringetjes.
  • Verdeel de groenten en sjalot over de bakplaat en besprenkel deze met de olijfolie en balsamicoazijn. Kruid af met peper, zout, look en oregano.
  • Rooster de groenten 20 minuten in het midden van de oven.
  • Breng ondertussen water met zout aan de kook voor de pasta. Voeg als het water kookt de pasta toe en kook gaar volgens de verpakking.
  • Giet af en laat goed uitlekken.
  • Meng de pasta met kappertjes en het kappertjesvocht. Haal de groenten uit de oven en meng deze met de pasta.
  • Verdeel de pasta over diepe borden en leg er een bol mozzarella bovenop.

Om eens een leuke afwisseling in kleur te hebben op je bord is deze pasta op de foto met zwarte pasta gemaakt.

 

Smakelijk - Liefs Sara

Recept delen:

Recept afdrukken: