One pot lasagne met spinazie

Bereidingstijd: 35 minuten
Soort gerecht: Hoofdmaaltijd

Ingrediënten:

(4 personen)
8 volkoren lasagne vellen
750 ml pasata
200 g kikkererwten
2 paprika's
1 bakje champignons
500 g spinazie
300 g ricotta
1 ui
2 teentjes look
Peper en zout
Basilicum, oregano
Paprikapoeder

Bereiding:

  • Was en snij de groenten in blokjes.
  • Laat de margarine of olie warm worden en stoof de ui en look aan, voeg enkele minuten later de groenten toe (behalve de spinazie).
  • Kruid de groenten af met paprikapoeder, oregano, peper en basilicum.
  • Laat de groenten verder stoven en voeg de spinazie rustig toe.
  • Als de spinazie geslonken is kan je de tomaten passata toevoegen.
  • Kruid eventueel nog verder af indien nodig.
  • Breek onder tussen de lasagne vellen in 2-3 stukken en voeg ze toe aan de tomatensaus.
  • Zet de tomatensaus op een laag vuurtje en laat rustig verder pruttelen voor een 15-tal minuten.
  • Voeg in de laatste minuten de kikkererwten toe en leg enkele scheppen ricotta bovenop de lasagne. Roer deze half erdoor zodat je smeuïge stukken saus krijgt.
  • Werk af met verse basilicum.

Tip:

In deze vegi variant kan je ook de kikkererwten vervangen door vegetarisch gehakt.

 

Smakelijk – Liefs Sara

Recept delen:

Recept afdrukken: