Voeg alle ingrediënten samen en meng alles goed door elkaar.
Dek nog af met vershoudfolie en zet een nachtje in de koelkast.
Neem de volgende dag je havermout uit de koelkast, roer nog eens goed door elkaar.
Werk af met je topping naar keuze.
Smakelijk - Liefs Sara
Nog enkele tips:
Chiazaad of gedroogd fruit kan de avond vooraf al toegevoegd worden. Andere noten en zaden kunnen te zacht worden en kan je beter de ochtend zelf op je havermout doen.
Goed roeren voor je het in de koelkast zet, maar roer ook nog maar eens goed voor je gaat eten.
Eet je het toch graag warm? Geen probleem, zet het snel nog even in de microgolf.
Leuke combo's met havermout:
Vers fruit naar keuze
Met warme fruitsaus
opgewarmd vers/diepvriesfruit in een pannetje dat later (deels) gemixt wordt als topping.
Appel en kaneel
Banaan
Banaan en kokosrasp/snippers
Banaan en blauwe bessen
Vanille extract
Gebruik amandel of hazelnoot melk in plaats van gewone koemelk.