Paasbrunch eitjes ‘Avocado’

Bereidingstijd: 25 minuten
Soort gerecht: Lunch| Ontbijt

Ingrediënten:

(8 halve eitjes)
4 eieren
Scheutje natuuryoghurt
1/2 avocado
2 eetlepels grijze garnalen
1 vleestomaat
Peterselie
Peper en zout

Bereiding:

  • Kook de eieren voor 12 minuten.
  • Snij ondertussen het vruchtvlees van de gepelde tomaat in kleine blokjes.
  • Spoel de eieren af onder koud water en laat ze even in koud water nog verder afkoelen.
  • Pel ze en snijd ze langs de lange kant doormidden of gekarteld langs de korte kant. Haal het eigeel met een er uit en doe dit in een kommetje. Prak dit met een vork zo fijn mogelijk.
  • Plet de avocado met een vork en meng deze met de geplette eierdooiers.
  • Voeg een klein scheutje yoghurt toe voor de smeuïgheid.
  • Voeg hier de tomatenblokjes en garnaaltjes aan toe en kruid verder af met peper en zout.
  • Doe het geheel in een spuitzak met een voldoende grote mond.
  • Vul alle eitjes en werk af met verse peterselie.

Paaskuiken vorm:

Indien je paaskuikentjes wilt maken zorg je ervoor dat wanneer je ze gekarteld in 2 snijd, de bovenkant het kleinst is. Vul de onderkant voldoende en zet de bovenkant er terug schuin op. Leg er 2 kleine ronde bolletjes op als oogjes, ik heb dat gedaan met peperbolletjes wegens niets anders passend in huis 😉. Maar eet ze dus niet mee op 😊. Je kan een stukje wortel of tomaat gebruiken voor het snaveltje.

 

Liefs Sara

Recept delen:

Recept afdrukken: