Paasbrunch eitjes ‘Classic’

Bereidingstijd: 20 minuten
Soort gerecht: Lunch| Ontbijt

Ingrediënten:

(8 halve eitjes)
4 eieren
1 eetlepel light mayonaise
2 eetlepels natuuryoghurt/platte kaas (mager of halfvol)
1 theelepel mosterd
1 eetlepel verse bieslook
Paprikapoeder, kerriepoeder
Peper en zout

Bereiding:

  • Kook de eieren voor 12 minuten.
  • Spoel ze af onder koud water en laat ze even in koud water nog verder afkoelen.
  • Pel de eieren en snijd ze langs de lange kant doormidden of gekarteld langs de korte kant. Haal het eigeel met een er uit en doe dit in een kommetje. Prak dit met een vork zo fijn mogelijk.
  • Meng dit met de andere ingrediënten tot een smeuïg geheel; mayonaise, yoghurt, mosterd en kruiden.
  • Doe het geheel in een spuitzak met een gekartelde mond.
  • Vul alle eitjes en werk af met verse bieslook.

 

Paaskuiken vorm:

Indien je paaskuikentjes wilt maken zorg je ervoor dat wanneer je ze gekarteld in 2 snijd, de bovenkant het kleinst is. Vul de onderkant voldoende en zet de bovenkant er terug schuin op. Leg er 2 kleine ronde bolletjes op als oogjes, ik heb dat gedaan met peperbolletjes wegens niets anders passend in huis 😉. Maar eet ze dus niet mee op 😊. Je kan een stukje wortel of tomaat gebruiken voor het snaveltje.

 

Liefs Sara

Recept delen:

Recept afdrukken: