Paasbrunch eitjes ‘Tomato’

Bereidingstijd: 25 minuten
Soort gerecht: Lunch| Ontbijt

Ingrediënten:

(8 halve eitjes)
4 eieren
2 eetlepels passata
3-4 stukjes zongedroogde tomaat
Peterselie
Cayennepeper en zout

Bereiding:

  • Kook de eieren voor 12 minuten.
  • Snij ondertussen de zongedroogde tomaat in fijne stukjes, alsook de peterselie.
  • Spoel de eieren af onder koud water en laat ze even in koud water nog verder afkoelen.
  • Pel ze en snijd ze langs de lange kant doormidden of gekarteld langs de korte kant. Haal het eigeel met een er uit en doe dit in een kommetje. Prak dit met een vork zo fijn mogelijk.
  • Meng dit met de passata en de stukjes tomaat en kruid verder af.
  • Doe het geheel in een spuitzak met een gekartelde mond.
  • Vul alle eitjes en werk af met verse peterselie.

Paaskuiken vorm

Indien je paaskuikentjes wilt maken zorg je ervoor dat wanneer je ze gekarteld in 2 snijd, de bovenkant het kleinst is. Vul de onderkant voldoende en zet de bovenkant er terug schuin op. Leg er 2 kleine ronde bolletjes op als oogjes, ik heb dat gedaan met peperbolletjes wegens niets anders passend in huis 😉. Maar eet ze dus niet mee op 😊. Je kan een stukje wortel of tomaat gebruiken voor het snaveltje.

 

Liefs Sara

Recept delen:

Recept afdrukken: